Educació Infantil

Diferència, diversitat i desigualtat a l’educació infantil

Ref. 231726

Com la pedagogia de la infància es construeix en base a la diversitat?. L’objectiu de la proposta formativa és poder reflexionar sobre els conceptes de cultura, diferència, diversitat i desigualtat a l’escola, per tal de poder analitzar plegats la complexitat de la pluralitat cultural en la qual vivim.

Com es manifesta aquesta pluralitat en els diferents contextos educatius i com podem provocar, juntament amb els infants, actituds de respecte per tal de conviure amb la diferència i afavorir la construcció d’identitats diverses.

Ana Lúcia Goulart de Faria és professora a la Facultat d’Educació de la Universitat Estatal de Campinas, a São Paulo, Brasil. És membre del Col·legi de Doctors de la Universitat Milano-Bicocca, a Itàlia. Experta en educació infantil i en l’abordatge de les ciències socials i les diferències de classe, de gènere i culturals.

Observacions:
La formació serà traduïda al català.

Lloc de realització: Rosa Sensat. Av. de les Drassanes, 3. Barcelona.

Prof.: Ana Lucia Goulart de Faria
Durada: 9 hores en 3 sessions.
Calendari: Del 25 al 27 d'abril de 2017 (25, 26 i 27 d'abril de 2017)
Horari: de 17:30 a 20:30 hores
Preu: 58 € soci/sòcia , 73 € no socis/sòcies i 66 € subscriptor/a

Les interaccions en el moment de joc entre l'infant i l'adult

Ref. 231725

"Jugar és una funció vital, centrada en el principi del plaer. Plaer pel descobriment i pel domini progressiu del món i de si mateix".
Myrtha Chokler

Repensar les interaccions en els moments de joc ens convida a explorar les expectatives i els rols, des d'una perspectiva d'adult no intrusiva. Un adult que reconeix en l'infant un subjecte d'acció, que no interfereix en les seves exploracions, que acompanya el seu ritme personal i que respecta els passos de construcció d'autonomia.

Prenent la perspectiva del moviment, veurem com les interaccions de joc es poden traduir en jocs i propostes corporals.

Formadora: Lidia Susana Maquieira és psicòloga (argentina), treballa amb pares, docents i cuidadors des d'una mirada respectuosa que promogui una educació sense violència. Línia teòrica: D. Winnicott, A.Miller, D.Calmes, E. Pikler y M. Gerber.

Observacions:
El curs es farà en castellà.

Lloc de realització: Avinguda de les Drassanes, 3. 08001 Barcelona.

Prof.: Susana Maquieira
Durada: 3 hores en 1 sessions.
Calendari: dilluns, 3 d'abril de 2017
Horari: de 18 a 21 hores
Preu: 22 € soci/sòcia , 28 € no socis/sòcies i 25 € subscriptor/a