Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

Límits i normes amb respecte. Acompanyar en l'adquisició d'habilitats socials

Ref. 251718

Un espai per reflexionar sobre quina és la tasca educativa a l'hora d'acompanyar als infants en el desenvolupament de les habilitats socials. Com acompanyar en un marc de seguretat on l'infant se senti segur per a ser protagonista dels seus processos de desenvolupament i aprenentatge. Com respectar els processos individuals de cada infant facilitant l'autonomia i deixant temps i espais per a les seves iniciatives? Busquem eines per a trobar l'equilibri entre els conceptes de llibertat, seguretat i autonomia. Reflexionar sobre la resolució de conflictes, com ajudar amb respecte.

Alidé Tremoleda Panyella, educadora infantil a L'EBM JM Cèspedes. Viatja per diferents mirades pedagògiques i coordinadora de Malaika, joc i formació. Realitzant la formació de pedagoga Pikler a l'institut Pikler-Lòczy de Budapest.

Observacions:
Lloc de realització: Casal de les Escodines, Carrer Sant Bartomeu, 50. Manresa.

Prof.: Alidé Tremoleda
Durada: 15 hores en 4 sessions.
Calendari: Del 7 al 28 de novembre de 2017 (7, 14, 21, 28 de novembre de 2017.)
Dies de la setmana: dimarts
Horari: de 18 a 21 h
Preu: 106 € soci/sòcia , 132 € no socis/sòcies i 119 € subscriptor/a

Cultura de la infancia i cultura de l’educació, reflexions per innovar a l’educació

Ref. 251709

Quina mirada tenim de la infància? Com repensem l’escola en relació amb el concepte d’infant que tenim i que compartim amb l’equip i les famílies?

Aquestes reflexions ens conviden a preguntar-nos sobre el concepte d’innovació, partint sempre del respecte a la identitat dels infants i als processos, sempre diversos, de descoberta.

Gino Ferri, llicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia, Itàlia. Ha treballat com a mestre a les escoles infantils de Reggio Emilia. Actualment és formador de mestres.

Observacions:
La formació es farà en castellà.

Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Gino Ferri
Durada: 15 hores en 3 sessions.
Calendari: De l'11 de novembre de 2017 al 13 de gener de 2018 (11 de novembre, 16 de desembre de 2017 i 13 de gener de 2018)
Dies de la setmana: dissabte
Horari: 9.30 a 14.30 hores
Preu: 106 € soci/sòcia , 132 € no socis/sòcies i 119 € subscriptor/a

La hora de la comida

Ref. 251721

En los momentos de cuidados tenemos la oportunidad de conocer a los niños y niñas de forma individualizada, compartir en un espacio y un tiempo delimitado un diálogo real. A través de la atención de las necesidades auténticas podemos crear un vínculo de calidad que ofrezca al niño la seguridad que necesita para ser protagonista de sus procesos de desarrollo y aprendizaje.

La hora de la comida en las escuelas constituye una rutina necesaria que puede convertirse en un momento mecánico y monótono si lo vaciamos de contenido y del valor educativo que tiene. Pocas veces reflexionamos en profundidad sobre cómo organizamos el tiempo y el espacio para que el rato de la comida sea un momento agradable y relajado, un espacio de relación, de comunicación, de adquisición de hábitos y de autonomía de los niños y niñas.

Reflexionaremos entorno a: Cooperación - obediencia, diálogo real, autonomía - falsa autonomía, organización de espacios, materiales y tiempos, las manos y las palabras que acompañan - la actitud de las personas que acompañamos.

Alidé Tremoleda Panyella, educadora infantil de la EBM J. M. Céspedes, tiene experiencia en la Escuela Waldorf de Vic y en el proyecto de educación viva La Pasta de Sal de Olot. Está participando en la formación de pedagoga Pikler en el instituto Pikler de Budapest.

Observacions:
La formación se realizará en lengua castellana.

Formación online, a través de la plataforma Webinar.

Prof.: Alidé Tremoleda
Durada: 1 hores i 30 minuts en 1 sessions.
Calendari: dilluns, 4 de desembre de 2017
Horari: de 18 a 19.30 h
Preu: 11 € soci/sòcia , 13 € no socis/sòcies i 12 € subscriptor/a
Inscripció

Parlem sobre documentació?

Ref. 231807

Aquest curs està plantejat per poder intercanviar idees i reflexions sobre la documentació pedagògica en el marc de l’Educació Infantil.

Què és documentar per a cada un de nosaltres? Quines implicacions té per als infants, les famílies i els adults de l’escola? Partint del bagatge i les idees prèvies que cada una de les persones pugui tenir sobre aquest tema, es planificaran sessions on reflexionar, debatre i confrontar idees partint de casos pràctics i reals de processos de documentació pedagògica, que seran aportats pel formador i pels participants.

David Castillo, mestre d’educació infantil i director de la Llar d’Infants Pública Sant Nicolau de Sant Andreu de Llavaneres. Actualment, també és cocoordinador del grup de treball de Rosa Sensat «Ètica i estètica a les escoles de Reggio Emilia».

Observacions:
La proposta té 3 hores de treball personal. Es donaran més detalls el primer dia de la formació.

Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3 Barcelona.

Prof.: David Castillo
Durada: 20 hores en 6 sessions.
Calendari: De l'11 de gener al 15 de febrer de 2018 (11 de gener de 2018, de 17’30h a 19’30 hores. Dijous 18 i 25 de gener, 1, 8 i 15 de febrer de 17’30h a 20’30 hores.)
Dies de la setmana: dijous
Preu: 141 € soci/sòcia , 176 € no socis/sòcies i 158 € subscriptor/a
Inscripció

Cultura de la infància i cultura de l'educació. Espais, materials i contextos d'aprenentatge en el 0-3

Ref. 231815 - Curs complet

Reflexionar sobre les relacions, els espais, temps i materials és de cabdal importància a l’hora de construir un projecte pedagògic basat en l’acompanyament respectuós de l’infant. Repensar els espais de l’escola ens ajuda a oferir un marc ric i complex on poder descobrir, gaudir i relacionar-se.

Gino Ferri, llicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Modena i Reggio Emilia, Itàlia. Ha treballat com a mestre en les escoles infantils de Reggio Emilia. Actualment és formador de mestres.

Observacions:
La formació serà en castellà.

Lloc de realització: La formació es farà a l'EBM Xiquets i Xiquetes (C/ Carrer Figuerola, 10, 43800 Valls, Tarragona).

Prof.: Gino Ferri
Durada: 5 hores en 1 sessions.
Calendari: dissabte, 20 de gener de 2018
Horari: de 9.30 a 14.30 hores
Preu: 35 € soci/sòcia , 44 € no socis/sòcies i 40 € subscriptor/a
Apunta'm a la llista d'espera