Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

Com actua l’adult envers l’infant a qui diu competent?

Ref. 231823

“L’adult no ha de sortir del seu rol, sinó que l’ha de replantejar, mirant de passar de transmissor a cocreador de cultura i de sabers, acceptant amb coherència la vulnerabilitat del propi rol, al costat dels dubtes, errors i curiositats.” (C. Rinaldi a Com escoltar els infants? D. Altimir, Temes d'infància, 53).

L’objectiu principal del taller és crear un espai de reflexió on repensar els diversos aspectes que intervenen en l’acte comunicatiu entre l’adult i l’infant. Un espai on compartir opinions i experiències, on escoltar i ser escoltat, on poder expressar sensacions, dubtes i neguits, tot fent autocrítica però sense jutjar ni sentir-se jutjat, amb el propòsit de deixar-se sacsejar i remoure, perquè tot plegat esdevingui un punt de partida cap a una millora personal i professional.
Escoltar, observar y reflexionar com a base d’aquesta comunicació.
Reflexionem sobre conceptes bàsics que cal replantejar-se i revisar. Com la concepció d’infant, el paper de l’educador i el paper de l’escola.

Sara Gómez és mestra d'Educació Infantil, membre del grup de treball "Ètica i estètica a les escoles de Reggio Emilia" de Rosa Sensat.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3 Barcelona.

Prof.: Sara Gómez
Durada: 6 hores en 2 sessions.
Calendari: Del 9 al 16 d'abril de 2018 (9 i 16 d'abril de 2018)
Horari: de 18 a 21 hores
Preu: 42 € soci/sòcia , 53 € no socis/sòcies i 48 € subscriptor/a

Espais i materials per al joc lliure

Ref. 231819

Un taller per reflexionar sobre la importància del joc lliure i el paper de les persones que l'acompanyem. Quins materials oferim per a les diferents necessitats individuals i de grup? Com els proposem? Com facilitem els espais de seguretat perquè els infants puguin ser protagonistes dels seus processos de desenvolupament i aprenentatges?

Alidé Tremoleda Panyella, educadora infantil a L'EBM JM Cèspedes. Viatja per diferents mirades pedagògiques i coordinadora de Malaika, joc i formació. Va realitzar la formació de pedagoga Pikler a l'institut Pikler-Lòczy de Budapest.

Observacions:
Lloc de realització: Espai Malaika. Av. Pau Casals, 78. Prats de Lluçanès

Prof.: Alidé Tremoleda
Durada: 15 hores en 3 sessions.
Calendari: Del 28 d'abril al 12 de maig de 2018 (28 d'abril i 5 i 12 de maig de 2018)
Dies de la setmana: dissabte
Horari: de 10 a 14 hores
Preu: 85 € soci/sòcia , 106 € no socis/sòcies i 95 € subscriptor/a
Inscripció