Cursos Comuns

L’art urbà com a recurs educatiu

Ref. 251701

En aquest curs aprendrem a llegir els missatges que vesteixen la pell de les nostres ciutats, pobles i barris, en un petit recorregut per la història de l’art urbà, el seu llenguatge, els seus codis i els conceptes bàsics.

Reflexionarem sobre la fina frontera que existeix entre l’art i el vandalisme. Aprendrem a llegir, analitzar i entendre el que diuen les parets, i a utilitzar l’art urbà com a recurs per impulsar el pensament creatiu i fomentar en els infants i adolescents (i, per què no, també en els adults!) la capacitat d’observació i d’anàlisi de l’entorn físic i social dels nostres centres educatius i els nostres barris.

També prendrem consciència de quins missatges transmetem referents a aquesta manifestació d’art popular, i de com acompanyar altres persones en el meravellós viatge de l’observació i la lectura de les peces.

Àngela Bosch i Gutiérrez, curiosa i exploradora dels camins de la creativitat, el joc i l’expressió. Reparteix la passió educativa entre l’escola bressol, on és educadora, la vida creativa en família i el blog Encenent la imaginació.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Ã?ngela Bosch
Durada: 8 hores en 2 sessions.
Calendari: Del 30 de setembre al 7 d'octubre de 2017
Dies de la setmana: dissabte
Horari: de 9’30 a 13’30h
Preu: 56 € soci/sòcia , 70 € no socis/sòcies i 63 € subscriptor/a
Inscripció

La contribució de la lectura al desenvolupament personal i social del lector, segons les aportacions de la intel·ligència emocional

Ref. 251722

El curs pretén facilitar als educadors elements i recursos per orientar els infants i joves a actuar sobre el propi desenvolupament personal i social a partir de les aportacions de la lectura. Es tracta d’afavorir l’encaix entre el lector i les lectures. De quina forma s’ha d’orientar la lectura per aconseguir que es transformi en un element de millora personal i social? Quines són les condicions adequades per part del lector i de les lectures realitzades? Com transferir a la realitat els guanys aconseguits amb la lectura?

Dolors Estrada Carbonell, mestra.

Assumpció Lisson Quirós, professora i responsable de biblioteca.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3 Barcelona

Prof.: Assumpció Lisson, M Dolors Estrada
Durada: 15 hores en 5 sessions.
Calendari: Del 21 d'octubre de 2017 al 10 de març de 2018 (21 octubre, 18 novembre de 2017, 20 de gener, 17 de febrer i 10 de març de 2018)
Dies de la setmana: dissabte
Horari: de 10 a 13 hores
Preu: 105 € soci/sòcia , 132 € no socis/sòcies i 119 € subscriptor/a
Inscripció

Normativa vigent a l'espai exterior de les nostres escoles

Ref. 251708

El taller té com a objectiu conèixer el marc legal a tenir en compte quan intervenim a l’espai exterior de les nostres escoles. Davant d’un cert buit legal administratiu i sota l’empara d’una normativa europea, és important assumir els riscos i responsabilitats davant l’imparable procés de transformació que estem duent a terme als nostres patis.

Xavier Rodríguez Soriano, arquitecte, tallerista i membre del grup de treball «Com està el pati? Xarxa en acció pels espais exteriors de les escoles», de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Formador en processos de transformació i reflexió sobre l’espai escolar. Com a arquitecte ha portat a terme diversos projectes de cocreació a Haití i l’Àfrica directament relacionats amb el món educatiu.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Xavier Rodríguez
Durada: 3 hores en 1 sessions.
Calendari: dissabte, 16 de desembre de 2017
Horari: de 10 a 13 hores
Preu: 22 € soci/sòcia , 28 € no socis/sòcies i 25 € subscriptor/a
Inscripció