Cursos Comuns

Estimar la bicicleta a l’escola i a l’institut. Dinamitzant l’espai públic per a una mobilitat més sostenible i un consum més responsable

Ref. 251729

Promoure l’ús de la bicicleta a l’escola i a l’institut, amb l’objectiu de fer d’ella una eina transformadora de la nostra ciutat. Volem fer una aproximació a la situació actual urbanística i normativa respecte a la bicicleta; informar dels últims treballs de promoció de la mobilitat en bicicleta als centres escolars; oferir instruments per a diagnosticar les possibilitats de realitzar activitats en bicicleta al centre i de promoure’n el seu ús, oferint recursos i idees per a un dia a dia més sostenible.


Haritz Ferrando és enginyer, formador i consultor en Mobilitat Sostenible, Membre del Secretariat de la organització estatal Con Bici durant nombrosos anys, autor de diversos estudis, programes i publicacions, referits a la promoció de la bicicleta en general, i més concretament del mètode 1BICI+.

Xavier Prat és llicenciat en Ciències Biològiques, formador i coordinador del projecte de promoció de la bici, tant a nivell adult com en edat escolar de Biciclot; amb 30 anys d’experiència com a formador en circulació urbana en bicicleta de forma segura i cívica i redactor dels diversos programes educatius. President de la CEFCU (Coordinadora estatal de entidades y empresas de formación en ciclismo urbano).

Observacions:
Cal saber anar en bicicleta. Porteu roba i calçat adequat per anar en bicicleta, i treballar a nivell mecànic.

La segona sessió es realitzarà a les instal·lacions de BiciHub (Carrer Pere IV 58. Barcelona). Durant aquesta segona sessió, cada participant ha de portar la seva bicicleta i casc. En el cas que això suposi un problema, des de Biciclot es podrà prestar el material necessari (bicicleta i casc). Podeu contactar amb nosaltres si esteu en aquesta situació (formacio@rosasensat.org).

La formació, gratuïta, s’organitza amb la col·laboració de Biciclot.

Durada: 10 hores en 2 sessions.
Calendari: Del 2 al 16 de desembre de 2017 (2 i 16 de desembre de 2017)
Dies de la setmana: dissabte
Horari: de 9 a 14 hores
Inscripció

Normativa vigent a l'espai exterior de les nostres escoles

Ref. 251708 - Curs complet

El taller té com a objectiu conèixer el marc legal a tenir en compte quan intervenim a l’espai exterior de les nostres escoles. Davant d’un cert buit legal administratiu i sota l’empara d’una normativa europea, és important assumir els riscos i responsabilitats davant l’imparable procés de transformació que estem duent a terme als nostres patis.

Xavier Rodríguez Soriano, arquitecte, tallerista i membre del grup de treball «Com està el pati? Xarxa en acció pels espais exteriors de les escoles», de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Formador en processos de transformació i reflexió sobre l’espai escolar. Com a arquitecte ha portat a terme diversos projectes de cocreació a Haití i l’Àfrica directament relacionats amb el món educatiu.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Xavier Rodríguez
Durada: 3 hores en 1 sessions.
Calendari: dissabte, 16 de desembre de 2017
Horari: de 10 a 13 hores
Preu: 22 € soci/sòcia , 28 € no socis/sòcies i 25 € subscriptor/a
Apunta'm a la llista d'espera