Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

L’organització de la vida quotidiana a l’escola bressol: significats i potencialitats dels espais, materials, temps del dia a dia i contextos educatius

Ref. 231902

La formació vol aprofundir en els aspectes que caracteritzen la identitat de l'escola bressol: organització dels espais i dels temps del dia a dia, creació de contextos d'aprenentatge, observació i documentació, etc.

Una bona oportunitat per reflexionar sobre les condicions que afavoreixen la creació d'experiències educatives significatives que, alhora, responguin al dret dels infants d'accés a una educació de qualitat des dels 0 anys.

Gino Ferri, llicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia, Itàlia. Ha treballat com a mestre a les escoles infantils de Reggio Emilia. Actualment és formador de mestres.

Observacions:
La formació es farà en castellà.

Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Gino Ferri
Durada: 15 hores en 5 sessions.
Calendari: Del 7 de febrer al 4 d'abril de 2019 (7 i 14 de febrer, 7 i 14 de març, 4 d'abril de 2019)
Dies de la setmana: dijous
Horari: de 18 a 21 h
Preu: 108 € soci/sòcia , 135 € no socis/sòcies i 135 € subscriptor/a

Acompañar en el juego libre

Ref. 231918

Propuesta para reflexionar sobre qué experiencias aporta el juego libre a los niños y niñas y cómo podemos apoyar la actividad para dar valor a los procesos y descubrimientos.
El juego libre ofrece a los niños y niñas la posibilidad de vivirse competentes, la experiencia de autonomía en las diferentes iniciativas y en el poder observar los resultados, la consecuencia de la propia acción. ¿Qué papel tenemos las personas educadoras en acompañarlos? Pensemos tiempos, espacios y materiales para ofrecer espacios y vivencias ricas y cuáles son las tareas que hemos de realizar durante el día para ayudar a los niños y niñas a ser protagonistas de sus procesos teniendo en cuenta las necesidades reales individuales y de grupo, pensemos sobre el respeto a las necesidades individuales y las del espacio colectivo... ¡espacio para ser, espacio para convivir!

Alidé Tremoleda, educadora y coordinadora de Malaika joc i formació, assessora y formadora de profesionales de la pequeña infancia. Realizando la formación de pedagoga Pikler en el Instituto Pikler-Lòczy de Budapest.

Observacions:
La formació es farà en castellà.

Formació a distància en format Webinar.

Prof.: Alidé Tremoleda
Durada: 10 hores en 5 sessions.
Calendari: Del 25 de febrer al 25 de març de 2019 (dilluns 25 de febrer, 4, 11, 18 i 25 de març)
Dies de la setmana: dilluns
Horari: de 18 a 20 h
Preu: 54 € soci/sòcia , 67 € no socis/sòcies i 67 € subscriptor/a
Inscripció

Més enllà dels ambients a l'escola bressol: a la recerca de les prioritats

Ref. 231903

Parlar d’ambients a l’escola bressol pot ser un tema controvertit. Què necessita un infant entre els 0 i els 3 anys? Quina relació estableix amb l’adult de referència per adquirir un vincle de seguretat positiu?

Una organització d’espais amb obertura de portes pot enriquir les oportunitats de creixement de l’infant, però pot arribar a ser un risc si no hi ha una planificació molt definida de les prioritats a l’escola bressol.
Per això, en aquesta formació parlarem de l’infant, de qui és, com es desenvolupa, creix i aprèn. Reflexionarem sobre l’adult que l’acompanya i de com podem enriquir el seu entorn amb una mirada respectuosa vers les seves necessitats reals. Un adult que a través de l’observació podrà detectar i atendre les demandes de cada infant.

Eva Sargatal Danés, mestra d’educació infantil amb un postgrau d’aprofundiment en primera infància. Vinculada a Rosa Sensat oferint activitats de formació, és membre del consell de redacció de la revista Infància. Promotora de diversos moviments educatius a la Garrotxa.

Observacions:
Lloc de realització: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona.

Prof.: Àlex Viyuela, Eva SARGATAL DANÉS Sargatal
Durada: 15 hores en 5 sessions.
Calendari: Del 6 de març al 3 d'abril de 2019 (6, 13, 20, 27 de març i 3 abril de 2019)
Dies de la setmana: dimecres
Horari: de 18 a 21 hores
Preu: 108 € soci/sòcia , 135 € no socis/sòcies i 135 € subscriptor/a
Inscripció