Any 2009

24nov09 from Associació Mestres Rosa Sensat on Vimeo.

Premi Marta Mata de pedagogia 2009

El Jurat del XXIX Premi Marta Mata, reunit el dia 20 de novembre, va decidir atorgar el premi a Ramon Grau Sánchez per la seva obra Altres formes de fer ciències. Models didàctics alternatius a l'aula de ciències naturals a l'ESO.

Ramon Grau Sánchez és professor de secundària, de l'especialitat de biologia i geologia. Ha publicat diversos articles de didàctica de les ciències (Aula de innovación educativa, Alambique, Enseñanza de las ciencias) i ha impartit cursos, seminaris i assessorament en diverses institucions. Ha format part de diferents grups de treball de caràcter innovador amb els quals ha aconseguit diversos premis. Actualment és formador del Departament d'Educació en el mòdul de gestió del currículum per a competències i exerceix com a director de l'IES Badalona Nou.

Aquest premi rep el suport del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Barcelona, del Ministeri d'Educació, de la Fundació Artur Martorell i de l'Editorial Octaedro.


Guardó Marta Mata 2009

La Junta Rectora de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, reunida el dia 14 d'octubre de 2009, va decidir atorgar el Guardó Marta Mata en la modalitat personal:

A Mercè Escardo Bas
Directora de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès

Per tota la seva trajectòria professional en favor de les biblioteques per a infants i joves, com a referent cultural i de joia per a tots.

Per la seva tasca com a bibliotecària, oberta a compartir la pròpia experiència amb els altres, i per participar activament en diferents àmbits de formació i reflexió.
 
Per la seva acció continuada, tenaç i imaginativa per fer de la biblioteca un espai públic d'acolliment, creant uns espais i un clima que conviden a gaudir de la lectura i de la relació amb el que cada llibre explica.

Així mateix, la Junta Rectora de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, reunida el dia 14 d'octubre de 2009, va decidir atorgar el Guardó Marta Mata en la modalitat entitats:

A MBM Arquitectes
Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay, Oriol Capdevila i Francesc Gual

Per tot el treball realitzat durant gairebé cinquanta anys dissenyant per a Catalunya i Europa escoles i instituts com a espais educatius.

Perquè els seus espais contribueixen, faciliten i afavoreixen fer realitat una nova educació, més flexible, que fomenta la trobada en petits grups i convida a establir un diàleg amb l'exterior. 

Perquè són un equip i sempre que ha estat possible han compartit el seu treball amb equips de mestres, una manera de treballar en què el diàleg adquireix forma en els espais.