Tothom a taula. Qui menja què, com, on, quan, quant i perquè… però EP!

Barcelona serà durant l’any 2021 la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Als diaris, i a l’escola, se’n parlarà des de múltiples vessants: el social, el científic, l’econòmic… també se’n pot parlar des del vessant literari i artístic. És per això que hem preparat una selecció de més d’un centenar de llibres de tipologies ben diverses: àlbums, narrativa, poesia, documentals, informatius, per a totes les edats, que tenen el nexe d’unió en un o més àmbits de l’Alimentació Sostenible.

Què hi trobareu a la maleta?

 • Un centenar de llibres de ficció i no ficció que tracten diferents àmbits de l’alimentació sostenible senyalitzats per poder ordenar seguint el discurs en forma d’epígrafs.
 • Un dossier amb la presentació del material, una graella amb la llista de llibres ordenada per mòduls i cicles, un espai per escriure impressions, idees o comentaris, sobre els llibres i el que us ha suggerit la lectura.
 • Una banderola per identificar l’espai on munteu l’exposició i facilitar la lectura dels epígrafs.
Descarrega't i consulta el catàleg de llibres de la maleta:

 

 1. Garantir el dret a l’alimentació sostenible: Què vol dir «alimentació sostenible»? I per què n’hem de garantir el dret?
 2. Facilitar els productes de proximitat, de temporada i ecològics: Els productes alimentaris van a temporades, com les modes? Per què és millor que siguin propers? Què sabem de l’ecologia?
 3. Adoptar dietes saludables, amb frescos sense ultraprocessats: Ultraprocessat és un mot difícil, què vol dir?
 4. Menjar menys i millor carn i derivats: Cada quant mengem carn? Per què ho fem? Quins són els seus derivats?
 5. Promoure relacions justes a la cadena alimentària: Què s’entén per una relació justa? Només a la cadena alimentària?
 6. Cultivar la diversitat al camp, a la taula i als barris: Què fa diversos els camps? Els barris? La taula? Per què en volem?
 7. Reduir el malbaratament alimentari i els envasos: Què pot passar si «malbaratem» aliments? O envasos?
 8. Crear entorns alimentaris sostenibles i empoderadors: «Empoderar» és un verb difícil i llarg de dur a terme. Ho expliquem?
 9. Transformar el sistema alimentari amb totes i per a totes. N’endevinem el perquè? Hi estem d’acord? Però… com? Qui? Quan?…