Revista Perspectiva

Perspectiva és una publicació dedicada a la pedagogia; una eina útil de debat, reflexió i formació per als educadors i un mitjà de difusió de la innovació educativa al nostre país. La revista, que va néixer l’any 1974, va iniciar una nova etapa el maig de 2020, on la continuïtat i la renovació conviuen per aportar i recollir els canvis, transformacions i la realitat de l’educació catalana i d’arreu del món.

 

 

 

Darrers exemplars publicats

 

Un projecte a gran escala que es va dur a terme fa uns anys a Anglaterra per incorporar a les escoles l’aprenentatge a l’aire lliure ofereix alguns indicis sobre com es pot ajudar els mestres i les escoles a incloure les possibilitats d’ensenyar i aprendre en entorns naturals. Llegir la revista completa. 

 


Cada vegada més centres aposten per una educació que s’allunya de les classes magistrals estructurades en matèries per un programa basat en projectes interdisciplinaris. Després d’una reflexió teòrica, ens fixem en tres casos pràctics: una escola rural de l’Alt Empordà, un centre als afores de Terrassa i una escola de Begur. Llegir la revista completa.

 

El retorn a l’escola després de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha centrat el debat social de les últimes setmanes. Malgrat la complexitat de la situació, aquesta pot ser també una oportunitat per enfortir el nostre sistema educatiu. Amb aquest objectiu, a continuació us oferim una proposta de pla de retrobament i diverses reflexions sobre els aprenentatges i les experiències viscudes. Llegir la revista completa.

 

El pensament crític, la identitat i el gènere o l’emergència climàtica són alguns dels temes que marquen l’agenda social, debats d’actualitat que també afecten mestres i alumnes. Al llarg de tres articles plantegem el com i el perquè d’abordar-los, també, des de l’aula. Llegir la revista. 

Perspectiva recomana…

Reportatge. La xarxa d’escoles públiques de Reus

Reportatge. Okupes a l’escola

Reportatge. Ràdios escolars en xarxa

 


Converses amb Perspectiva

Cicle de conferències en línia per abordar algun dels temes centrals de cada número

Pròxima conversa: 

  • Quin és el secret d’una bona classe? Daniel Cassany conversa amb Víctor Farradellas.
    Com ens hem de relacionar amb els alumnes i com captar la seva atenció? Com podem detectar i prevenir les situacions conflictives, o lidiar amb el nostre estrès?
  • 27 de maig de 18h a 19h. En línia a través de YouTube. 

Anteriors

 

 

Vols consultar totes les revistes publicades? Accedeix a la nostra hemeroteca en obert, on trobaràs totes les publicacions des dels inicis de la revista fins a aquelles publicades fa dos anys. Per a llegir-les totes i tenir accés en obert a totes les publicacions en paper o en línia, subscriu-t’hi!