«Educació mediàtica, una condició no suficient però sí absolutament necessària»

Per al periodista i vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Salvador Alsius, l’educació mediàtica és una condició no suficient però sí absolutament necessària no només per als joves que avui estan enganxats a les xarxes socials, sinó també per als mestres i professors que han de posseir les habilitats i els coneixements necessaris per educar-los en un consum crític i responsable dels mitjans de comunicació, tant els tradicionals com els digitals. Educació mediàtica que encara avui és una assignatura pendent a les nostres escoles i instituts.

Amb aquesta voluntat, des del CAC s’ha impulsat, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, el programa eduCAC, per promoure la importància de l’educació mediàtica tant en àmbits formals –escoles i instituts– com informal –casals, centres cívics, centres de lleure… I és amb aquesta mateixa voluntat que el CAC ha estat present enguany, i per primera vegada, a la 53a Escola d’Estiu de Rosa Sensat, oferint el taller teoricopràctic «Nous recursos per moure’ns en un entorn digital canviant».

Al final del taller, la vintena de mestres i professors participants han après les tècniques bàsiques d’edició i producció de projectes audiovisuals. De fet, i treballant per grups, cadascun dels docents han estat capaços, amb el seu mòbil o tauleta, de fer un producte audiovisual.

Aquí podeu veure dos dels tres vídeos realitzats, fets a partir de la proposta del projecte d’aula «Dins i fora la xarxa» i treballats a partir de l’itinerari «Identitat digital». Els dos vídeos responen a una bona pràctica amb relació a la xarxa, a partir d’un decàleg que es va proposar de bon inici.

 

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!