MiniBATS: Biblioteques temàtiques ambulants

Us portem a l’escola les nostres biblioteques ambulants: una acurada selecció de llibres al voltant d’uns temes específics que articulen i faciliten l’ambient lector a partir de textos i il.lustracions suggerents i interessants. Un recurs d’altíssima qualitat per afavorir la lectura, el debat i la formació literària a Educació Infantil, Primària i Secundària 

L’entrega del material, una maleta-contenidor amb més de 100 llibres, es fa de la mà de la Bibliotecària de l’Associació, Amàlia Ramoneda, actora de la selecció o de la mestra bibliotecària Rosalía Clemente. Amb una sessió de dues hores ella serà l’encarregada de presentar a l’equip el què, perquè i el com del MiniBat. 

Es podrà disposar dels llibres durant un mes a partir del dia de la trobada. 

El trasllat del contenidor va a càrrec del centre docent. 

 

MiniBATS disponibles

 

Drets dels infants

Aquesta selecció s’ha inspirat tenint en compte dos textos: la Declaració Universal dels Drets dels Infants de les Nacions Unides i la Convenció sobre els Drets dels Infants. Combinant-los hem elaborat una declaració d’onze principis que organitzen les lectures proposades. La selecció queda així repartida en dos grans grups: documentals o informatius i de ficció. Cadascun d’ells és una eina perquè l’infant conegui una mica més un aspecte determinat dels seus drets, incidint en el seu desenvolupament personal i social.

Donar seguretat i protecció als infants és competència dels adults, però en el dia a dia veiem que aquesta norma es transgredeix contínuament. Poder llegir, mirar, sentir, pensar i parlar per construir un discurs propi democràtic, ser més solidari, empàtic, crític… és el repte que ens proposem amb aquesta selecció de llibres valents.


Consulta la maleta de llibres


Tothom a taula. Qui menja què, com, on, quan, quant i perquè… però EP!

Un centenar de llibres de ficció i no-ficció per impulsar la lectura, el debat i l’educació per a una alimentació sostenible, justa i saludable a l’educació infantil i primària.

Barcelona serà durant l’any 2021 la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Amb aquesta empenta, la Biblioteca de l’associació, en col·laboració amb el Consorci d’Educació, posa a disposició de docents, educadors i centres una selecció de llibres, de tipologies ben diverses i per a totes les edats, que tenen com a nexe el protagonisme de diferents àmbits de l’Alimentació Sostenible.

Recull de l’acte de presentació i contextualització als CRP i a l’equip LIP del Consorci d’Educació de les maletes de llibres. 

Consulta la maleta de llibres

 

Noies i nois, tants a tants

Una acurada selecció de llibres de ficció infantils i juvenils, que permet una mirada i una reflexió en favor de la igualtat d’oportunitats, la superació dels estereotips de gènere, culturals i socials, i la defensa de la dignitat personal. Aporta recursos als docents per treballar la coeducació a totes les etapes educatives. 

Conté un centenar de títols així com un recull bibliogràfic per poder aprofundir i seguir investigant sobre el tractament de gènere en la literatura infantil i juvenil, proporcionar els elements necessaris a partir dels quals es pot seguir treballant de manera autònoma, i actualitzar la selecció de lectures.

El treball bibliogràfic i de recerca ha estat desenvolupat per Rosa Mut Carabasa i Amàlia Ramoneda Rimbau. Per aquest treball, la Biblioteca de Rosa Sensat va obtenir l’any 2011, el Premi 8 de març-Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona en la XXV edició.

Consulta la maleta de llibres

 

Camins i cruïlles: art i artistes en els llibres per a infants

Una selecció que forma part del projecte que hem creat  implementat conjuntament amb l’associació Creart : «Cruïlles i camins». 

Tots els llibres tenen a veure amb  l’univers de l’art: galeries i museus; les vides de pintors, els seus temes preferits, les tècniques que utilitzen; pintures que ens expliquen històries, materials diversos que ens conviden a investigar, a provar, a canviar el món que ens envolta; una mirada als llibres amb els ulls de l’artista, que mira, observa, actua i transforma. En total mes de 100 que queden agrupats per mòduls. Amb tot hi trobareu prou material per cada grup lector. 

Consulta la maleta de llibres

Guerres que no s’acaben

Maletes de llibres especialment creada per impulsar la lectura a partir de llibres que ens parlen i narren històries que ens fan imaginar i conèixer persones i col.lectius desplaçats amb realitats ben diverses.

Consulta la maleta de llibres

 

Once upon a time…

Hi havia una vegada… una maleta d’àlbums en llengua anglesa. L’objectiu és donar recursos als mestres, professors i mediadors que vulguin gaudir i despertar l’interès dels infants a través dels llibres i la narració.

Una selecció d’una cinquantena de llibres amb temàtiques i nivells lectors diversos. La tria s’ha fet en funció de la qualitat, l’interès i la capacitat de seducció que poden generar.

Consulta la maleta de llibres

El fil de la vida

Una caixa bagul amb més de 150 llibres molt diversos i per a totes les edats per fer de mediadora i posar a l’abast dels infants, llibres que permetin llegir, pensar i parlar de la vida i de la mort, un tema que els neguiteja.

 Una selecció de llibres i lectures itinerants com a eina pedagògica i per a sensibilitzar els infants sobre la mort com a part de la vida.

Consulta la maleta de llibres

 

 

Sol·licita un MiniBAT

 

Franja horària disponible: Dilluns tarda, dimarts migdies i dijous migdies

Preu per MiniBats: 75€ sense formació / 135€ amb formació

 

25 imperdibles. Exposició joc de llibres il·lustrats i àlbums per a infants

Una selecció imprescindible per donar a conèixer 25 narracions il·lustrades i àlbums. A cada llibre la imatge té una funció rellevant o essencial els infants d’educació infantil i primària no s’haurien de «perdre» en la seva etapa escolar. A través d’aquests llibres, volem promoure la lectura atenta de llibres il·lustrats i àlbums i oferir eines perquè els infants desenvolupin el pensament simbòlic.

Consulta la selecció de llibres

 

 

Formadores

Amàlia Ramoneda

Mestra bibliotecària i pedagoga, responsable de la Biblioteca Infantil i Juvenil de Rosa Sensat i coordinadora del Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de RS. Formadora i assessora en matèria de la literatura infantil i juvenil.

 

Rosalía Clemente

Llicenciada en Belles Arts i Mestra d’Educació Infantil amb la menció Biblioteques Escolars. Docent en la UB, en la secció departamental Educació Visual i Plàstica. Tallerista de l’àmbit no formal amb infants i adults. Especialista en literatura infantil, àlbums i llibres il·lustrats.

 

Reserva el teu MiniBat  a través del següent enllaç. Un cop ens ho hagis fet arribar ens posarem en contacte amb tu per programar la trobada i entrega del material.