Noies i nois, tants a tants

Les maletes de l’exposició bibliogràfica Noies i nois: tants a tants, segueixen visitant les escoles i instituts de Barcelona i comarques.

La Biblioteca posa a disposició de les escoles i instituts de Barcelona, en forma de préstec, tres maletes amb una acurada selecció de llibres de ficció infantils i juvenils, que posen en mans d’infants i joves d’educació infantil, primària i secundària obres que els permeten una mirada i una reflexió en favor de la igualtat d’oportunitats, la superació dels estereotips de gènere, culturals i socials, i la defensa de la dignitat personal, i aporten recursos als docents per treballar la coeducació.

Cada maleta conté un centenar de títols així com un recull bibliogràfic per poder aprofundir i seguir investigant sobre el tractament de gènere en la literatura infantil i juvenil, proporcionar els elements necessaris a partir dels quals es pot seguir treballant de manera autònoma, i actualitzar la selecció de lectures.

El treball bibliogràfic i de recerca ha estat desenvolupat per Rosa Mut Carabasa i Amàlia Ramoneda  Rimbau. Per aquest treball, la Biblioteca de Rosa Sensat va obtenir l’any 2011, el Premi 8 de març-Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona en la XXV edició.

 

Els dossiers de l’exposició: 

Infantil i Primària

Secundària