EL FIL DE LA VIDA. Llibres de benvingudes i adéus

La literatura infantil cada vegada s’atreveix més a abordar temes complexos, com ara el de la pèrdua i el dol. Moltes vegades les famílies eviten regalar als infants aquest tipus de llibres, i l’escola té un paper important per fer de mediadora i posar a l’abast dels infants, llibres que permetin llegir, pensar i parlar de la vida i de la mort, un tema que els neguiteja.

Gràcies a la nostra feina de prescriptors sabem que, malgrat les sensibilitats, les lectures de qualitat que visibilitzen temes complexos, si es fan ben acompanyades, es converteixen en referents literaris vitals per als infants.

El principal objectiu de la MiniBAT és afavorir la divulgació de la literatura infantil de qualitat, que ofereix una mirada sobre la pedagogia del dol per posar a l’abast de les escoles una selecció de llibres i lectures itinerant com a eina pedagògica i sensibilitzar els infants sobre la mort com a part de la vida.

Què trobareu a la MiniBAT

  • Una caixa bagul amb més de 150 llibres molt diversos i per a totes les edats.
  • Una banderola amb els mòduls que desenvolupen el discurs de la pedagogia del dol.
  • Un dossier explicatiu de la MiniBAT amb el llistat de llibres agrupats per mòduls i cicles, i un apartat de fulls en blanc per poder escriure o dibuixar el que ha generat la lectura i la conversa que heu desenvolupar o el que considereu més rellevant de l’experiència.

 

Descarrega’t i consulta el catàleg de llibres de la maleta