Escola de Tardor 2023

La principal activitat de Rosa Sensat, des dels seus inicis, és la formació de mestres i persones educadores. La formació continuada és una activitat a llarg termini, una activitat que cada any planifiquem amb la clara intenció d’estar al costat de totes aquelles persones que dediquen les seves energies personals i professionals a la millora de l’educació.

Des de l’Associació projectem els programes i les propostes formatives com un seguit de temps i d’espais que se celebren de forma presencial o a distància (en directe) i que faciliten a equips i mestres trobades on la pràctica, la reflexió i la teoria dialoguen i articulen propostes concretes i resolutives per a la transformació educativa dels centres.

Aquestes formacions estan adreçades a mestres i equips, i volen servir com un moment de trobada per parar, reflexionar i reaprendre part de què és i representa fer de mestre avui. Ens trobarem amb formadors o equip de formadors que generaran novament un espai de trobada on, a partir de la pràctica, es reflexiona i es generen nous coneixements i sabers.


Nou decret, nova mirada? Coherència i rigor per l’infant de 0 a 3 anys (PLACES EXHAURIDES)

Com interpretar el Decret posant la mirada al primer cicle d’educació Infantil? Com planificar situacions d’aprenentatge dins el context de vida quotidiana?

Etapa educativa: Escola Bressol 0-3
Modalitat: A distància, sessions en directe | Total d’hores: 15 hores lectives
Formadora: Eva Sargatal

Més informació (PLACES EXHAURIDES)

Conèixer i fomentar el joc de l’infant a l’escola bressol (FINALITZAT)

Quin és el paper del joc en relació amb el tracte amb l’infant? Com aprofundir en una pedagogia plenament respectuosa amb els infants? Com ens comuniquem amb els infants?

Etapa educativa: Escola Bressol 0-3
Modalitat: Presencial | Total d’hores: 10 hores lectives
Formadora: Romina Perez

Més informació (FINALITZAT)

El Nou Currículum d’Infantil: Interpretació i valors per una pràctica de qualitat a l’escola 

Un nou marc normatiu com a oportunitat per la creació d’una experiència de vida i d’aprenentatge dels infants a l’escola infantil.

Etapa educativa: Educació Infantil 3-6
Modalitat: A distància, sessions en directe | Total d’hores: 15 hores lectives
Formador: David Castillo

Més informació

Projectes en curs. Visita a l’Institut Escola Mirades: “Quan em mires, soc”

Partint de la idea que cada experiència educativa està arrelada al context en què es construeix i s’implementa, es proposa la visita a diferents instituts per tal de conèixer les pràctiques que estan portant a terme, així com les idees que sustenten el projecte educatiu que estan construint.

Etapa educativa: Secundària
Modalitat: Presencial | Total d’hores: 3 hores
Equip formatiu: Equip d’educació secundària de l’Institut Escola Mirades

Més informació


Més informació

Més informació

* FAQ’s* 
L’Escola de Tardor tindrà lloc entre el 18 d’octubre al 13 de desembre.
Totes les formacions que programem es presenten amb la descripció, els objectius i els continguts del curs en concret. La seva bibliografia (si és el cas) es facilita a l’inici del curs. En cas de tenir qualsevol consulta, ens podeu escriure a associacio@rosasensat.org i us ajudarem.

Algunes formacions són presencials, indicant-se en cada cas el lloc de trobada. Altres són a distància i es compartirà un enllaç per connectar-se uns dies abans del seu inici. A cada formació s’especifica el calendari i horari de les sessions que es duran a terme, a més del total d’hores (incloent-hi hores en directe i hores de treball personal).