L’Escola d’Estiu de Rosa Sensat que dona lloc a la cinquanta-unena edició es centra per la innovació i la renovació pedagògica des d’una visió històrica i social. Aquest esdeveniment és un acte on el centre de l’educació i les protagonistes son les reflexions compartides, els intercanvis, les interpel·lacions, els nous coneixements, aprenentatges, la innovació…
El Tema General d’aquest any neix de l’últim informe de la UNESCO on es parla dels límits difusos entre l’educació pública i la privada amb la preocupació de la defensa de l’educació com un bé públic. En aquest context es contraposa dos conceptes: el bé públic, nascut de l’economia de mercat, amb el bé comú, provinent de les relacions socials.
El concepte de bé comú està en l’ordre del dia de les agendes polítiques tant dels representants més neoliberals fins als més d’esquerres. Les interpretacions i els discursos son, alhora, totalment diferents. És per tot això que aquesta Escola d’Estiu està acompanyada per veus expertes per crear un marc de reflexió amb la concepció de l’educació emancipadora i compromesa, amb una educació que inclou a tothom.
Treballem perquè l’educació sigui veritablement un bé comú?