Educació socioemocional i en valors des de l’Art: eines i recursos per al benestar d’infants i joves en el nou escenari post COVID-19

Proposta d'acompanyament a centres
Curs 2022-23
Com podem acompanyar i entendre les emocions a través de les diferents propostes artístiques?
Com podem fer que la creativitat sigui un element essencial de l’aprenentatge?
Quines estratègies creatives ens permeten acompanyar els infants en la situació postpandèmica?

 

Aquesta proposta formativa consisteix en 5 tallers on es reflexiona al voltant de com acompanyar i atendre aspectes directament relacionats amb l’educació emocional a través de diferents propostes artístiques i remarcant la creativitat com a element essencial de l’aprenentatge. L’objectiu és oferir estratègies creatives per treballar possibles conseqüències de la situació d’emergència sanitària i social en el context de la COVID-19 (distanciament social, la por, la pèrdua o el dol). Així mateix, introduirem l’educació per a la Justícia Global a l’aula i parlarem de les oportunitats per fomentar les cures, la comunicació, l’educació emocional i els valors a través de l’art.

La metodologia que seguirem serà vivencial, activa, reflexiva i permetrà elaborar teoria a partir de la mateixa pràctica. Té en compte tota una sèrie de mecanismes que s’han de posar en marxa i que tenen a veure amb l’estat del grup: mitjançant els tallers, generarem dinàmiques de cohesió, participació i transferència al centre. Treballarem des de la metodologia de Creart en la qual posem en joc les emocions i l’experiència per fer que l’aprenentatge sigui especialment significatiu.

 

Sol·licita la formació

 

La temporalitat, hores i objectius específics es concretaran amb el centre un cop feta la demanda.

 

Equip formatiu

Carol Pujadas

Directora de l’Associació Creart. És tècnica d’educació en projectes de la cooperació internacional i d’intervenció social a Catalunya. Acompanya mestres, educadors/es i infants des de l’educació emocional i en valors per fomentar, des dels processos artístics i creatius, el coneixement del món i com el compromís per a millorar-lo des de la justícia global.

 

Chené Gómez

President fundador i coordinador artístic de l’Associació Creart. Llicenciat en Belles Arts (Universitat de Granada) i professor de l’Escola d’Estiu d’Elisava (Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona). És artista, il·lustrador i, com educador, compta amb més de 15 anys d’experiència en l’acompanyament psicosocial i l’educació socioemocional a través de l’art amb infants i joves.

 

Mariana Yañez

Educadora artística i tècnica d’educació per a la justícia global Creart. Llicenciada en art dramàtic i pedagogia teatral, desenvolupa projectes tant artístics com educatius on l’art és una eina per construir consciència i reflexió sobre la relació que tenim amb el món que ens envolta.

ACOMPANYAMENT A CENTRES

Les formacions als centres que oferim des de Rosa Sensat tenen l’objectiu d’acompanyar i donar estratègies als equips per generar canvis rendibles i signicatius per al seu context, donar a conèixer estratègies d’intervenció que afavoreixin una escola més inclusiva i respectuosa amb els infants i les famílies, i acompanyar mestres i equips en la reflexió i en l’acció, per millorar i transformar les pràctiques educatives.

Totes les propostes d'acompanyament a centres