L’adult com a acompanyant respectuós

Proposta d'acompanyament a centres
Curs 2022-23

Quin és el paper de la persona educadora en relació amb el tracte amb l’infant?
Com podem aprofundir en una pedagogia plenament respectuosa amb els infants?
Com és la nostra comunicació amb els nens i nenes?

 

La proposta formativa pretén ser un espai de reflexió sobre el paper de l’adult en relació amb el tracte amb l’infant per aprofundir en una pedagogia plenament respectuosa amb els infants, tot construint una imatge d’adult en coherència amb ells i consensuada amb l’equip. Al mateix temps, el curs pretén oferir eines i recursos que puguin ajudar a cada persona a aplicar la reflexió individual a la seva vida professional.

Reflexionarem sobre com és el tracte amb l’infant, donant valor a la comunicació verbal i no verbal (els gestos, la paraula, el tacte o la mirada), per fer de cada situació un moment de qualitat. Es donarà molta importància al diàleg per tal de reflexionar sobre la tasca diària i conèixer altres maneres de fer dins l’escola bressol. 

 

Sol·licita la formació

 

Equip formatiu

 

Eva Sargatal

Mestra d’educació infantil i postgrau d’aprofundiment en primera infància a la UB. Més de 18 anys d’experiència com a educadora d’escola bressol. Formadora i assessora pedagògica. Professora de CFGS d’Educació Infantil a la Universitat de Manresa.

 

Natàlia GriféMestra de la LLIM Lola Anglada de Lloret de Mar. Formadora d’equips educatius i de futurs mestres a la UdG, com a professora dels estudis de GMEI.


Marta Martínez 

Mestra d’educació Infantil. Educadora de Massatge Infantil certificada per la IAIM-AEMI. Doula. Experiència com a mestra d’escola bressol, com a acompanyant d’infants i les seves famílies durant la primera infància en grups de criança. Formadora i assessora pedagògica d’equips educatius.

 

 Missi Casacuberta

Codirectora d’escola bressol a la Garrotxa i educadora en actiu amb 30 anys d’experiència, una feina que l’apassiona i l’empeny a continuar lluitant en defensa del 0-3 i del seu potencial. Acompanyament pedagògic a equips educatius de centres del primer cicle d’educació infantil i membre del consell de redacció de la revista Infància de Rosa Sensat.

 

 Romina Perez 

Pedagoga especialitzada en primera infància, fent formació i assessorament a professionals, equips educatius i famílies. Màster oficial en educació per a la ciutadania i valors (UB) i postgrau en pedagogia de les diferències (FLACSO). Ha treballat com educadora d’escola bressol i  actualment estic realitzant un doctorat en el programa d’Educació i Societat (UB), fent recerca sobre l’etapa 03, i formant-se en pedagogia pikleriana a Loczy, Budapest.

 

Ita Sànchez 

Mestra d’educació infantil. Màster en Neuroeducació a U-Manresa. Formació en Educació Viva i respectuosa i membre de la Xarxa d’Educació Infantil de Catalunya. Experiència en l’etapa 0-3 com a mestra, Coordinadora pedagògica i en aquests moments direcció d’escola bressol.

 


ACOMPANYAMENT A CENTRES

Les formacions als centres que oferim des de Rosa Sensat tenen l’objectiu d’acompanyar i donar estratègies als equips per generar canvis rendibles i signicatius per al seu context, donar a conèixer estratègies d’intervenció que afavoreixin una escola més inclusiva i respectuosa amb els infants i les famílies, i acompanyar mestres i equips en la reflexió i en l’acció, per millorar i transformar les pràctiques educatives.

Totes les propostes d'acompanyament a centres

Bibliografia

  • L’adult i el joc de l’infant Anna Tardos. Temes d’infància núm. 64. Associació de Mestres Rosa Sensat, Barcelona, 2011.
  • El valor educatiu de les coses de cada dia. Montserrat Jubete (ed.) Col·lecció temes d’Infància, núm. 56. Associació de Mestres Rosa Sensat, Barcelona, 2007.