Informacions

Escola d’hivern de l’Associació de Mestres Rosa Sensat

Taller de rap i rima
Formadors: Versembrant
Aprendrem a potenciar la creativitat, a convertir l’art cooperació i a facilitar l’apoderament de la gent jove!
La formació realitzarà diverses dinàmiques de reflexió per plasmar musicalment les idees que es tenen respecte a una temàtica concreta o bé per facilitar l’expressió lliure sobre les inquietuds personals i treballar les habilitats comunicatives com a eina de creixement personal.

 

Dies: 18 i 25 de gener i 1 de febrer
Horari: de 10 a 13 h

Imatge per interrogar el món: una mirada atenta a la cultura audiovisual
Formadors: Drac Màgic
La cultura contemporània, preeminentment visual, comporta reptes i oportunitats educatives específiques. Generem un espai de diàleg per valorar el cinema i la cultura audiovisual com a eina interdisciplinària a les aules.

La formació analitzarà els aspectes del llenguatge audiovisual que determinen el marc de la representació de la realitat i que resulten determinants per a la posició que prendrem com a espectadors i espectadores.

 

Dies: del 11, 13, 18 i 20 de febrer
Horari: de 18.30 a 20.30 h

Abordem el conflicte des de les arts
Formadors: Creart

Treballar les diferents dimensions del conflicte a través de diferents processos artístics permet identificar-les i entendre-les des de les seves potencialitats per abordar-les d’una manera constructiva.

Posarem en valor la creativitat com a recurs per construir una escola que contribueixi a crear una ciutadania més crítica i vinculada amb l’entorn, més compromesa, participativa, informada, solidària, creativa i activa.

La formació aportarà eines per treballar les relacions als equips educatius per millorar-ne la cohesió, així com recursos per fomentar la mirada de justícia global de manera transversal a l’aula i al claustre.

Dies: 27 de febrer i 5, 12, 19 i 26 de març
Horari: de 17.30 a 20.30 h
Eines per abordar temes controvertits a l’aula
Formadors: Escola de Cultura de Pau – UAB

Tractarem com abordar temes socialment controvertits i que ens generen tensió i emocions intenses, de forma segura i educativa a l’aula, per promoure l’educació per a la controvèrsia, com una estratègia de l’educació per a la pau.

 

Dies: 14 i 28 gener, 11 i 25 febrer, 10 març i 28 d’abril
Horari: de 18 a 20.30 h

Més propostes formatives
Formador: Gino Ferri

Cursos de 15 hores:
La organización de la vida cotidiana en la escola bressol: significados y potencialidades de los espacios, materiales, tiempos del día a día y contextos educativos.

Valores y significados del espacio educativo en educación infantil y primaria.

Cursos de 5 hores (sessió única)
«¡Más allá de la manipulación!» Refle­xiones acerca de la competencia matemática.
Documentar la vida cotidiana en la escola bressol

Vols més informació sobre totes les formacions?
Consulta-les al nostre web: www.rosasensat.org/formacio


Àngels Ollé, mestra, escriptora, amiga

Àngels Ollé (1937-2019) va entrar al consell de redacció d’Infància l’any 1989. Ja era coneguda i reconeguda a l’Asso­cia­ció de Mes­tres Rosa Sensat, al món de les publicacions per als més petits i entre tots aquells que havien lluitat durant la fosca nit del franquisme per una escola catalana moderna.

L’Àngels es va llicenciar en pedagogia. A l’escola Talitha de Barce­lo­na, va entrar en contacte amb Marta Mata i l’editor Andreu Dòria, l’impulsor de l’editorial La Galera, amb qui va publicar desenes de llibres. També va col·laborar amb revistes, a Infància, és clar, i a Cavall Fort, Faristol…

A Reus, on es va traslladar, hi va fundar l’escola Mowgli, una més d’aquelles petites escoles que promovien una educació activa en la llengua del país, amb voluntat d’arribar a ser, algun dia, escoles públiques.

Sempre ha estat darrere d’iniciatives que posin en contacte societat i escola, i compromesa amb la realitat del país fins a l’últim moment. La seva última iniciativa, impulsar Avis i Àvies per la Lli­ber­tat a Reus, que es manifesten a la plaça del Mercadal amb un mocador groc al coll, contra la repressió i en suport dels presos polítics.

 

Raimon Portell, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2019

Raimon Portell, cap de Redacció de la revista Infància, ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Lite­ra­tura Infantil i Juvenil 2019, que atorga el Ministeri de Cultura, pel seu llibre Camins d’aigua, segon lliurament de la trilogia La llum d’Artús, que s’inicia amb Camins de nit i es tanca amb Camins d’hivern.

El jurat del premi destaca la capacitat de Raimon Portell «per arrossegar el lector en un torrent d’aventures narrades amb bon pols literari».

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!