Bones pensades. Mercat Solidari

El curs passat vam començar a reflexionar com a equip i a informar-nos sobre com podem, des de l’escola, contribuir a millorar el nostre planeta.

Individualment molts de l’equip fem accions per ser més sostenibles, però com a equip i escola mai no ens havíem parat a parlar i reflexionar gaire extensament sobre aquest tema.

Des de l’escola fem petites accions, com apagar els llums quan no facin falta, reciclar, reduir envasos, i petites coses que vas fent, però sense ser tots plegats realment conscients de les conseqüències que comporta no seguir uns hàbits sostenibles.

Així doncs, vam fer una llista d’accions que podíem fer a curt i a llarg termini. Un dels projectes que van sortir, va ser el Mercat Solidari.

Creiem que hem de ser conscients i tenir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i el nostre entorn, i així, doncs, vam pensar que seria un projecte bonic i alhora que seria molt interessant per conscienciar les famílies de la importància de l’estalvi de recursos.

L’objectiu principal és allargar la vida de la roba per col·laborar amb l’entorn més proper i, sobretot, promoure el consum responsable.

El mercat es celebra dos cops l’any, al novembre i al maig, aprofitant el canvi d’armari. Durant la setmana abans del mercat, les famílies de l’escola ens porten roba que ja ha quedat petita als seus fills o que no fan servir.

L’ampa de l’escola i l’equip educatiu organitzem la roba per edats, la revisem i l’exposem. El mercat es fa a la placeta de l’escola, té una durada de tres dies i, si veiem que encara hi ha roba, a vegades s’allarga una mica. El tres dies de mercat, sempre hi ha algú de l’ampa i de la direcció de l’escola per explicar el projecte si algú encara no el coneix.

La roba sobrant que no s’emporten les famílies s’entrega a una ONG.

A causa de la bona resposta de les famílies, i amb la idea de poder traspassar el projecte i fer més gran aquest ecosistema, vam proposar a l’escola del costat, el CEIP Andreu Castells i a la seva ampa, de col·laborar i fer conjuntament el Mercat Solidari. Una proposta que està en camí per ampliar i obrir-lo al barri.

Som conscients que nosaltres no podem canviar el món, però sí posar el nostre granet de sorra a una millora, per petita que sigui. I quina millor manera que començar de ben petits!

Seguint amb el treball dins del marc del nostre projecte de medi ambient, vam crear una comissió, amb unes premisses ben clares per no atabalar-nos.

No ens vam proposar ser l’escola mediambientalista de l’any!, sinó posar el nostre granet de sorra aportant petits canvis. També som conscients que ens queda molt camí i que no ho podem fer tot de cop. Primer hem de prendre consciència com a equip i anar treballant de mica en mica.

Així, cada acció, cada gest, cada projecte que puguem iniciar com a persones, a casa o a l’escola, serà per millorar una mica més el nostre planeta i així gaudir d’un món millor i únic.

Encara que moltes escoles fan accions similars, creiem que compartir-ho fa que actuï com quan llances una pedra a l’aigua: produirà un efecte en cadena, tot i que el canvi comença per un mateix.

Tots som una part important del canvi!

Equip del CEIF Andreu Castells

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!