Plana oberta. Tres escalons i un munt d’historietes

Assegudes a prop de la muntanyeta dels tres escalons podem observar el vaivé de molts infants. Infants enfeinats amb les seves propostes, sols o en petit grup. Veiem com es mouen d’un lloc a l’altre, com exploren les possibilitats implícites en la natura i com satisfan la seves necessitats motrius. Hi ha qui baixa els escalons gaudint d’una passejada per tot el jardí. Amb calma, sense presses, concentrats…

És un lloc d’aturada amb una perspectiva ben diferent des d’on observar tot el jardí i veure el joc dels diferents infants. Alguns seuen mentre miren atents per poder repetir més tard allò que han vist fer.Un bon lloc per inventar noves maneres. La Naia experimenta les infinites possibilitats del seu cos. S’arrossega, repta i fa la croqueta mentre baixa els tres escalons.

En Jan, de poc més d’un any, no fa gaire que camina i per a ell l’exterior és un conjunt de nous reptes a assolir. M’adono que fa estona que puja per la rampa, però no es decideix a baixar els escalons. Al cap d’una estona s’hi apropa i es gira d’esquenes per baixar-los. La seguretat per a ell és primordial.

L’Arlet fa estona que puja i baixa els escalons, fins que al cap d’una mica, decidida, es concentra per saltar els tres escalons de cop. Un gran repte aconseguit!

El jardí facilita les relacions entre infants de diferents edats i hi poden jugar lliurement els uns amb els altres. En Cesc i la Naia volten amb els carretons, la Naia s’enfila per la rampa i baixa els escalons amb el carretó; en Cesc, des de l’altre costat, observa molt atent com ho fa la Naia i veig com busca les pròpies estratègies per aconseguir tam­bé travessar els escalons. Fan salts a diferents llocs del jardí: als troncs, a les caixes o als escalons. Com­parteixen el joc amb en Dídac i, agafant embranzida, salten els diferents escalons. Els sento riure amb ganes, crec que gaudeixen amb els seu joc.

El jardí és això, de fet, un espai de natura, un lloc de trobades, de jocs i de rialles!

Eva Sargatal

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!