Informacions. Homenatge a Anna Tardos Institut Pikler-Lóczy (Pikler House) de Budapest

Anna Tardos compleix noranta anys. Psicòloga infantil, filla de la pediatra hongaresa Emmi Pikler, ha estat directora fins fa poc de l’Institut Pikler-Lóczy de Budapest (ara anomenat Pikler House), on ha treballat des de 1962 i encara hi col·labora. La seva pràctica professional ha modelat i enriquit l’enfocament pedagògic iniciat per la seva mare.

Per celebrar el seu aniversari, l’Associació Hongaresa Pikler-Lóczy va organitzar una videoconferència els passats 17 i 18 de setembre. Hi van participar professionals de tot el món –entre els quals, una quinzena de Catalunya i del País Basc–, que varen compartir les seves impressions i vivències entorn de la contribució d’Anna Tardos al millor coneixement i comprensió dels infants, i a la divulgació i utilització de la perspectiva humanística en l’educació de la petita infància a partir de les idees de la seva mare.

Els participants varen explicar com havien entrat en contacte amb els treballs i les aportacions d’Anna Tardos i com aquests els havien inspirat i influït en la seva vida professional.

Des de l’Associació de Mestres Rosa Sensat es va explicar com varen descobrir l’existència de Lóczy, especialment a partir del llibre de referència, Lóczy ou le maternage insolite, obra de Myriam David i Geneviève Apell. També, com, a partir d’un grup creat en el si de l’Asso-ciació, es va promoure la reflexió i la divulgació dels principis piklerians per mitjà de seminaris, formacions, cursos a les escoles d’estiu, i també amb la traducció al català i castellà d’articles que van proporcionar Anna Tardos i el seu equip de professionals de Budapest. I, finalment, es va explicar la creació del seminari Pikler-Lóczy, del qual formen part professionals de la petita infància, un seminari molt actiu encara avui dia, que aprofundeix en el coneixement i la pràctica pikleriana.

Alhora es va recordar i agrair la presència d’Anna Tardos des de l’any 1989 a diferents escoles d’estiu de Rosa Sensat i a diverses jornades pedagògiques organitzades al nostre país.

Cal agrair-li sincerament la seva inestimable i continuada col·laboració amb les nostres activitats de formació. Per molts anys!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!