Escola de Primavera de Rosa Sensat: del 12 d’abril al 24 de maig de 2021

Imatge cedida per l’escola Octavio Paz de Barcelona, una producció artística que surt del projecte “CARRER”. 

Del 12 d’abril al 24 de maig: Escola de Primavera de Rosa Sensat!

 

El programa formatiu del tercer trimestre que us oferim a continuació es concreta a partir dels mateixos fils conductors de la 56ª Escola d’Estiu de Rosa Sensat, que tindrà lloc al juliol. Les propostes s’adrecen especialment a equips i a mestres perquè a la recta final del curs 2020-2021 puguin tenir un moment de trobada per parar, reflexionar i re-aprendre part del què és i representa fer de mestre avui. Us presentem un programa amb:

Les formacions estan pensades i implementades per persones o parelles de formadores que concreten una manera d’entendre i de fer escola lligada a la titularitat pública, a la cultura, a la qualitat  i a la llengua del país. Les diferents formacions s’articulen al voltant de temes generals però estratègics pels projectes de tots els centres, com: 

 • Educació democràtica
 • Cultura científica i humanística
 • Mestres emancipades, la comunicació a l’escola
 • Reconèixer les identitats a través de la cultura i les arts

 

Propostes específiques: cursos

 • Lideratge per a transformar
  Us proposem reflexionar sobre l’impacte que té el lideratge en la transformació educativa a partir de tres dimensions: en un mateix (motivacions i referents), en les persones (l’equip i els infants) i en el context (el centre i l’entorn).
  Equip formatiu: Xavier López i Xavier Murillo
 • Més informació i inscripció

 • Quina mirada mereix l’infant? Reconstruir l’escola
  En el marc pedagògic de l’escola bressol és imprescindible definir i compartir un projecte educatiu que pren l’infant com protagonista de l’acció educativa, entès com a persona competent des de que neix i capaç d’establir relacions que li permetran desenvolupar unes capacitats pròpies, amb drets que han de ser respectats i demandes que han de ser ateses de forma plena.

  Formadora: Eva Sargatal
 • Més informació i inscripció

 •  Literatura infantil (0-8 anys)
  Curs introductori, destinat a educadores/rs, mestres, bibliotecàries, logopedes, pedagogs, animadors socioculturals, llibreters/llibreteres, editors, psicòlegs i a tot aquell/a que vulgui descobrir obres destinades als infants.
  Formadora: Cristina Correro
 • Més informació i inscripció

 • TIC a Infantil? De què estem parlant?
  Aquesta formació es planteja com un exercici de coherència entre la identitat de l’Educació Infantil i el tractament de les TIC.
  Formadora: Anna Ramis
 • Més informació i inscripció

 • Jugar: un dret o un privilegi?
  Conèixer l’evolució del joc, entendre el perquè de cada exploració i poder donar sentit a allò observem i copsem és responsabilitat de l’adult.
  Formadora: Natalia Grifé
 • Més informació i inscripció

 

Propostes específiques: jornades

 • FINALITZADA. Fer escola des de la pràctica reflexiva. Un enfocament global de l’aprenentatge
  A càrrec del Grup de treball Un enfocament global de l’aprenentatge de RS.
  Data i hora: 13 de març de 9h a 13h
  Més informació i inscripció
 • Maridatge literari: fotografia i poesia
  Equip formatiu: Montserrat Peláez, Mònica C. Vidal, Maria Rovira, Sara Gómez, Glòria Camats Monzó, Anna Solà, Marta Capitán Trasobares, Carina Gómez, Sara Palomares, Miriam Comino, Saray Zújar, Olga del Moral, Mar de No i Anna Juan Cantavella.
  Data i hora: 20 de març de 9h a 14h
  Més informació i inscripció

 • Salut i socialització al pati
  Equip formatiu: Núria Ferrando i Arrufat i Júlia Moya García
  Data i hora: 10 d’abril de 9h a 13h
  Més informació i inscripció 

Acompanyament a centres

Per a aquest tercer trimestre us destaquem 4 propostes d’acompanyament per a Escoles Bressol, escoles i instituts. Cada acompanyament es concreta partir de la demanda de l’escola amb l’equip formatiu, un cop tramitada la vostra sol·licitud i feta la reserva de l’acompanyament. Les propostes d’aquest tercer trimestre estan pensades per unes 15 hores de treball. L’horari es concretarà a partir de les franges senyalades.

1. Empoderament d’equips per al canvi educatiu al centre

2. Educació en valors i emocions des de l’Art: oportunitats i reptes de l’educació per a la justícia global en el context

3. Créixer i aprendre amb el cos i el moviment

4. Els espais de lectura a l’escola

 

Més informació i sol·licitud

Bibilioteques Ambulants Temàtiques: MiniBATS

Us portem a l’escola les nostres biblioteques ambulants: una acurada selecció de llibres al voltant d’uns temes específics que articulen i faciliten l’ambient lector a partir de textos i il.lustracions suggerents i interessants.Un recurs d’altíssima qualitat per afavorir la lectura, el debat i la formació literària a Educació Infantil, Primària i Secundària.

 

Guerres que no s’acaben

Maletes de llibres especialment creada per impulsar la lectura a partir de llibres que ens parlen i narren històries que ens fan imaginar i conèixer persones i col.lectius desplaçats amb realitats ben diverses.
Més informació

Once upon a time…

Hi havia una vegada… una maleta d’àlbums en llengua anglesa. L’objectiu és donar recursos als mestres, professors i mediadors que vulguin gaudir i despertar l’interès dels infants a través dels llibres i la narració.
Més informació

Drets dels infants

Donar seguretat i protecció als infants és competència dels adults, però en el dia a dia veiem que aquesta norma es transgredeix contínuament. Poder llegir, mirar, sentir, pensar i parlar per construir un discurs propi democràtic, ser més solidari, empàtic, crític… és el repte que ens proposem amb aquesta selecció de llibres valents.
Més informació

Noies i nois, tants a tants

Una acurada selecció de llibres de ficció infantils i juvenils, que permet una mirada i una reflexió en favor de la igualtat d’oportunitats, la superació dels estereotips de gènere, culturals i socials, i la defensa de la dignitat personal. Aporta recursos als docents per treballar la coeducació a totes les etapes educatives.
Més informació

25 imperdibles. Exposició joc de llibres il·lustrats i àlbums per a infants

Una selecció imprescindible per donar a conèixer 25 narracions il·lustrades i àlbums. A cada llibre la imatge té una funció rellevant o essencial els infants d’educació infantil i primària no s’haurien de «perdre» en la seva etapa escolar.
Més informació

Camins i cruïlles: art i artistes en els llibres per a infants

Selecció de llibres que articula aspectes ben diversos de l’univers de l’art: galeries i museus; les vides de pintors, els seus temes preferits, les tècniques que utilitzen; pintures que ens expliquen històries, materials diversos que ens conviden a investigar, a provar, a canviar el món que ens envolta.

Més informació

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!