Formacions de l’Escola de Tardor 2019

Places disponibles: 

Els espais i els temps

Pensarem sobre la imatge que tenim de la infància, el què sabem sobre com s’aprèn, els escenaris que ho possibiliten, els temps que ho permeten, les actituds dels adults, els compromisos dels equips i tantes altres qüestions que puguin sorgir i que permetin argumentar allò que es vulgui portar a terme a l’escola.

Formadora: Lídia Esteban Ruiz

Etapa: Educació Infantil i Primària

Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat

Dates: 28 d’octubre al 2 de desembre de 2019

Més informació

 

Els projectes, les persones i els equips

Projectar, evolucionar o bé transformar són processos de construcció que parteixen d’una experiència i
de reflexions fruit del compromís que tenim els mestres amb la nostra professió. Projectar és una possibilitat que permet que ens movem dins de la contemporaneïtat tot compartint el repte d’avançar al ritme que es mou la societat.

Formadores: Lídia Esteban Ruiz i Montserrat Navarro Ruiz

Etapa: Educació Infantil i Primària

Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat

Dates: 29 d’octubre al 3 de desembre

Més informació

 

L’espai com a mosaic

L’escola s’obre als espais exteriors, al barri, a l’entorn… Parem atenció també a l’espai de refència per no perdre’ns en la inmensitat i acompanyar aquesta obertura al món amb seguretat.

Com organitzem l’estança per cobrir les necessitats físiques i emocionals particulars dels infants? Vetllem perquè sigui un lloc on sentir-se acollit, cuidat i observat? Quins espais dins l’espai? Oferim oportunitats als infants on puguin desenvolupar-se a nivell afectiu, motriu, comunicatiu, cognitiu i social? Repensem l’estança com a lloc de vida posant al centre a l’infant.

Formadora: Sara Gómez Valverde

Etapa: Educació Infantil

LlocAssociació de Mestres Rosa Sensat

Dates: 6 al 20 de novembre de 2019

Més informació

 

Més enllà de “la manipulació”: relflexions sobre la competència matemàtica

La matemàtica és un llenguatge més que permet als infants comprendre el món on viuen. Des de ben petits ja troben estratègies genuïnes per resoldre problemes vinculats amb tots els aspectes matemàtics amb una intel·ligència que ens demana a nosaltres, mestres, saber estar a l’altura per ajudar-los. La vida quotidiana de l’escola està plena d’oportunitats per poder afrontar aquest repte, i també podem imaginar com a través de materials i altres propostes i projectes podem preparar un context on recolzar la construcció d’aquesta competència sense artificis i amb significat.

Formador: Gino Ferri

Etapa: Educació Infantil i Primària

LlocAssociació de Mestres Rosa Sensat

Dates: 14 de desembre de 2019

Més informació

 

El cos, eina de vida

El cos és el nostre espai primordial, allà on arrela la nostra presència i des d’on podem desenvolupar i compartir un sentit d’escolta i d’integritat.

Fase 1: Reconeixement i sensibilització

Fase 2: Acompanyar-nos en el potencial

Formadora: Teresa G. Valenzuela

Dates: Del 6 de novembre al 4 de desembre

Més informació

 

Iniciades:

L’organització de la vida quotidiana a l’Escola Bressol: significats i potencialitats dels espais, materials i temps del dia a dia i contextos educatius 

La formació vol aprofundir en els aspectes que caracteritzen la identitat de l’escola bressol: organització dels espais i dels temps del dia a dia, creació de contextos d’aprenentatge, observació i documentació, etc.  Una bona oportunitat per reflexionar sobre les condicions que afavoreixen la creació d’experiències educatives significatives que, alhora, responguin al dret dels infants d’accés a una educació de qualitat des dels 0 anys.

Formador: Gino Ferri

Etapa: Educació Infantil i Primària

LlocLlar d’infats El Rajolet 

Dates: 1 d’octubre al 17 de desembre de 2019

Més informació

 

La huella de lo efímero (format webinar, castellà) 

El juego de  los niños y las niñas en su vida cotidiana es de una riqueza extraordinaria; pero ¿los adultos somos capaces de percibirlo de forma competente?  Vamos a dar valor al juego para inmortalizar lo efímero y dar visibilidad a los aprendizajes de los niños y las niñas.

Ante la pregunta“¿Qué has hecho hoy en la escuela?” podremos reflexionar sobre cuáles son los aspectos esenciales que queremos y debemos mostrar en el día a día de los niños y las niñas.

Formadora: Eva Sargatal Danés

Etapa: Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

Dates: 3 al 17 d’octubre de 2019

Emmirallar-se en el ritme de l’infant. Parlem d’autonomia i llibertat?

Conceptes bàsics i imprescindibles per entendre el creixement de l’infant. Però com l’acompanyem en la conquesta de l’autonomia i la llibertat? Quin paper juga la organització i els espais que habita dia a dia aquest infant? Estem preparats per a fer un acompanyament real, conscient i respectuós? Repensem la base per enfortir la qualitat que vivim en el nostre dia a dia a l’escola, i així donem sentit a totes les accions i situacions que oferim.

Formadora: Natàlia Grifé Sánchez

Etapa: Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

Lloc: Casa de la cultura (c. Torrentó, 22-24 3a planta, aula 4. Lloret de mar)

Dates: 10 al 26 d’octubre de 2019

Més informació

 

 Els detalls de la vida quotidiana

Al llarg del dia es donen molts moments de vida quotidiana a l’Escola Bressol, ja sigui per tal de satisfer les necessitats bàsiques dels infants o bé per atendre demandes concretes fruit de l’espontaneïtat de cada un d’ells. Donar la importància que mereix a cada moment de vida quotidiana mostra els aprenentatges que s’hi veuen implícits, ja sigui de forma improvisada o bé preparada per un adult.

Formadores: Eva Sargatal Danés i Verónica Fernández

Etapa: Educació Infantil-Escola Bressol (0-3)

Lloc: Escola Bressol Virolet (Badalona)

Dates: 9 d’octubre al 4 de desembre de 2019.

Més informació

Fes-te soci/a!

Vols ser soci/a o subscriptor/a de Rosa Sensat i tenir descompte en formacions i accés a tots els nostres continguts i recursos?
Fes-te'n ara!