Noves formacions 2019-2020

Noves formacions disponibles:

 

Eines per abordar temes controvertits a l’aula

Tractarem com abordar temes socialment controvertits i que ens generen tensió i emocions intenses, de forma segura i educativa a l’aula, per promoure l’educació per la controvèrsia, com una estratègia de l’educació per la pau

Dies: 14 i 28 gener, 11 i 25 febrer, 10 març i 28 d’abril

Horari: de 18 a 20.30 h

Entitat: Escola de Cultura de Pau (UAB)

Més informació

Taller de rap i rima

Aprendrem a potenciar la creativitat, a convertir l’art en exercici de cooperació i a facilitar l’apoderament de la gent jove!

La formació realitzarà diverses dinàmiques de reflexió per plasmar musicalment les idees que es tenen respecte a una temàtica concreta o bé per a facilitar l’expressió lliure sobre les inquietuds personals i treballar les habilitats comunicatives com a eina de creixement personal.

Dies: 18 i 25 de gener  i 1 de febrer

Hora: de 10h a 13h

Entitat o Escola: Versembrant

Més informació

 

 

Imatge per interrogar el món: una mirada atenta a la cultura audiovisual

La cultura contemporània, preeminentment visual, comporta reptes i oportunitats educatives específiques. Generem un espai de diàleg per valorar el cinema i la cultura audiovisual com a eina interdisciplinària a les aules.

La formació analitzarà els aspectes del llenguatge audiovisual que determinen el marc de la representació de la realitat i que resulten determinants per a la posició que prendrem com a espectadors i espectadores.

Dies: 11, 13, 18 i 20 de febrer

Hora: de 18:30 a 20:30 h

Entitat: Drac Màgic

Més informació

 

Abordem el conflicte des de les arts

Treballar les diferents dimensions del conflicte a través de diferents processos artístics permet identificar-los i entendre’ls des de les seves potencialitats per abordar-los d’una manera constructiva.

Posarem en valor la creativitat com a recurs per a construir una escola que contribueix a crear una ciutadania més crítica i vinculada amb l’entorn, més compromesa, participativa, informada, solidària, creativa i activa.

La formació aportarà eines per treballar les relacions entre les persones dels equips educatius per a millorar-ne la cohesió, així com recursos per a fomentar la mirada de justícia global de manera transversal a l’aula i al claustre.

Dies: 27 de febrer; i 5, 12, 19 i 26 de març

Horari: de 17.30h a 20.30h

Entitat: Creart

Més informació

 

Més enllà de “la manipulació”: relflexions sobre la competència matemàtica

La matemàtica és un llenguatge més que permet als infants comprendre el món on viuen. Des de ben petits ja troben estratègies genuïnes per resoldre problemes vinculats amb tots els aspectes matemàtics amb una intel·ligència que ens demana a nosaltres, mestres, saber estar a l’altura per ajudar-los. La vida quotidiana de l’escola està plena d’oportunitats per poder afrontar aquest repte, i també podem imaginar com a través de materials i altres propostes i projectes podem preparar un context on recolzar la construcció d’aquesta competència sense artificis i amb significat.

Formador: Gino Ferri

Etapa: Educació Infantil i Primària

LlocAssociació de Mestres Rosa Sensat

Dates: 14 de desembre de 2019

Més informació

 

 

 

 

Associa't!

Vols ser soci/a o subscriptor/a de Rosa Sensat i tenir descompte en formacions i accés a tots els nostres continguts i recursos?
Fes-te'n ara!