Formació de tardor 2020-2021

FORMACIÓ PERMANENT [A distància]

 

Formació en català

 • Llibres i literatura infantil
  Iniciada

La proposta posa l’èmfasi en la possibilitat de descobrir les  lectures, els llibres i la literatura per als més petits. L’objectiu principal és conèixer, aprendre a valorar i a seleccionar llibres i obres literàries destinades a les primeres edats: contes, àlbums, llibres de coneixements, jocs de falda o apps, entre d’altres.
Formadora: Cristina Correro

Més informació 

 • L’impacte dels espais naturals en l’educació
  Places completes 

Reflexionarem sobre què pot suposar per als infants la convivència en entorns renaturalitzats pel que fa a la salut, al joc, a la socialització o a l’aprenentatge i mirarem l’espai exterior de l’escola com a context valuós en la situació sanitària actual. Quin ha de ser el diàleg i la concordança entre l’espai exterior i l’espai interior?
Equip formatiu: Carme Cols i Pitu Fernàndez

Més informació 

 • Com projectes? ABP de qualitat per a una educació sostenible i per a la sostenibilitat
  Iniciades  

Per crear un món més sostenible i comprometre’s amb les qüestions relatives a la sostenibilitat que es descriuen en els ODS, els nostres alumnes necessiten els coneixements, les habilitats, els valors i les actituds que els permetin col·laborar en el desenvolupament sostenible. A la formació ho compartirem i farem visible.
Equip formatiu
Cesc Masdeu, Sandra Entrena, Quique Vergara, Alfred Garrido i Cristina Pérez

Més informació

 • El dia a dia a l’escola bressol. De la programació al projecte de vida quotidiana
  Places completes 

Construir un projecte pedagògic des del respecte a l’infant, demana reflexionar sobre els Drets de l’infant, els espais, els materials, els temps, els moments de cura, però sobretot de quina ha de ser la intervenció de la persona educadora i de l’equip per oferir una escola competent per a un infant competent.
Equip formatiuEva Jansà, Sara Gómez, Eva Sargatal, Noemí Ramírez, Natàlia Grifé

Més informació

 • Com llegir i interpretar el currículum d’educació infantil per posar l’infant al centre?
  Iniciada

Aquesta proposta ens dóna la possibilitat de compartir una manera de veure i llegir el currículum que facilita als mestres una projecció d’aula i d’intervenció educativa a on els aprenentatges complexos i la vida es posa al centre.
Formador: Gino Ferri

Més informació

 • Més preguntes sense pressa: Com l’art qüestiona el món
  Iniciada

A partir de propostes artístiques contemporànies triades proposarem engegar diversos camins d’aprenentatge competencial i interdisciplinari. L’art per qüestionar-ho tot i per construir significats i visions a partir de les interpretacions d’obres artístiques i de provocacions que anirem compartint.
Equip formatiu
Dimas Fàbregas, Marco Fragoso, Toni Vila

Més informació

 

Formación en castellano

 • Los libros para las primeras edades
  Iniciada

¿Qué aportan al desarrollo de las más pequeños y qué obras son las más adecuadas para ellos? Analizaremos la literatura más apropiada para las primeras edades desde una óptica multicultural. El objetivo es conocer, analizar, seleccionar y valorar la producción destinada a esta etapa.
Equipo formativo: Mónica Correia y Cristina Correro

Más información

 • Documentar la vida cotidiana en el primer ciclo de educación infantil
  Plazas agotadas
  Iniciada

Compartiremos las características generales de la documentación educativa y aprenderemos a utilizar la documentación como estrategia global que puede mejorar la identidad de la experiencia educativa en la Escola Bressol o Jardín de Infancia.
Formadora: Gino Ferri

Más información

 

ACOMPANYAMENT A CENTRES

 • Empoderament d’equips per al canvi educatiu al centre

Crearem un espai de reflexió i aprenentatge clau que ha de permetre adquirir eines per facilitar posteriorment el debat pedagògic a l’escola per a la transformació educativa.
Formadora: Laura Carmona

 • Inclusió, mite o realitat? Cap al Disseny Universal de l’Aprenentatge

Donarem uns temps i uns contextos per reconèixer la diversitat com una oportunitat i posar en valor tot allò que té a veure en una cultura de centre altament inclusiva.
Equip formatiu: Imma Adell, Anna Lascorz i Loles Vique

 • Educació en valors i emocions des de l’Art: oportunitats i reptes de l’educació per a la justícia global en el context

Amb l’equip i des de l’equip ens donarem uns temps i a través de 5 tallers treballarem  l’àmbit de l’educació emocional i en valors a través de diferents propostes artístiques i posant en valor la creativitat com element essencial de l’aprenentatge.
Formadora: Carol Pujadas

 • Créixer i aprendre amb el cos i el moviment

Implementarem un acompanyament molt pràctic entès aquest com partir i fent servir “el que hi ha”: el  nostre propi cos, les nostres pròpies emocions i sensorialitats en un espai quotidià.
Formadora: Gisela Colell

 • Mini BATS: Biblioteques ambulants temàtiques per afavorir la lectura, el debat i la formació literària a Educació Infantil, Primària i Secundària

Acompanyarem als centres que vulguin acostar la literatura  a infants i joves des d’una selecció de més d’un centenar de llibres i una perspectiva que ens convida a posar en valor diferents temes socials.
Formadora: Amàlia Ramoneda

 • Els espais de lectura a l’escola

Acompanyament per a reflexionar i compartir el lloc físic i intel.lectual dels llibres a l’escola i en l’ofici del mestre. Afavorir converses i reflexions que situats en cada escola afavoreixin posar els llibres i la lectura com a peça clau del projecte educatiu.
Formadora: Amàlia Ramoneda

 • El treball globalitzat a l’escola: una oportunitat per millorar la pràctica educativa i per fomentar els aprenentatges significatius

El treball globalitzat ens permet veure l’escola, la funció del mestre, dels nens, de l’aprenentatge i de l’ensenyament del tot competencial, especialment en un moment com l’actual a on l’escola no és l’únic espai a on s’aprèn però a on sí garantim l’aprenentatge de processos i de pensament complex.
Formadora: Lídia Esteban

 • El treball competencial a l’institut. Avaluar per aprendre

El treball competencial és un recurs que forma part del procés d’aprendre, que regula i reenfoca les accions per arribar als objectius. Partim de les premisses de pràctica reflexiva on hi ha espai per compartir coneixement i necessitat/oportunitat d’aprenentatge i de construir conjuntament, aportant noves estratègies.
Formadora: Toni Pedragosa

 Anar a la pàgina d’acompanyament a centres

 

FORMACIÓ PER A OPOSICIONS: FER DE MESTRE AVUI

 

Relacionats

Et necessitem: associa't!
Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!