Cuidar totes les identitats en l’aprenentatge i la relació

Proposta d'acompanyament a centres
Curs 2021-22

L’escola ha de ser un espai necessari per conèixer-se a un mateix i als altres, compartint experiències, emocions, i somnis de futur. A la formació reflexionarem i treballarem a partir del cos, el gest i el moviment; de l’expressió corporal i l’emoció, de l’anàlisi d’imatges, de les paraules i pensaments, amb l’objectiu de viure i entendre la necessitat de fer-nos una imatge global i horitzontal de qui som, què volem fer i què podem fer, per formar part d’una comunitat.

Així mateix, enfocarem la identitat lingüística i cultural, d’origen o de gènere, entre d’altres, i la realitat temporal dels canvis d’identitat dels infants i adolescents, per abordar les pressions que poden dificultar la construcció de les seves identitats.

Treballarem al voltant de la creació d’una identitat individual i col·lectiva a través de la comunicació, la consciència i moviment corporal, per aconseguir construir una escola que sigui un espai de cura, capaç d’acollir totes les identitats.

 

Sol·licita la formació

La temporalitat, hores i continguts específics es concretaran amb el centre un cop feta la demanda.

 

Equip formatiu

Gisela Colell

Mestra d’infantil i primària, formadora i assessora pedagògica.

 

Mercè Mariné

Actriu i  professora de veu i interpretació.

 


ACOMPANYAMENT A CENTRES

Les formacions als centres que oferim des de Rosa Sensat tenen l’objectiu d’ccompanyar i donar estratègies als equips per generar canvis rendibles i signicatius per al seu context, donar a conèixer estratègies d’intervenció que afavoreixin una escola més inclusiva i respectuosa amb els infants i les famílies, i acompanyar mestres i equips en la reflexió i en l’acció, per millorar i transformar les pràctiques educatives.

Totes les propostes d'acompanyament a centres