Comunitats educatives que transformen l’escola

Proposta d'acompanyament a centres
Curs 2021-22

Aquesta formació està pensada com un espai de reflexió i aprenentatge clau que ha de permetre adquirir eines per facilitar el posterior debat pedagògic als centres educatius al voltant de la transformació educativa: entesa com a procés llarg i que implica un canvi de cultura de centre, on tota la comunitat educativa participa. 

És una formació on totes les activitats i dinàmiques s’enfoquen des d’una lògica pràctica i apropen la diversitat de les experiències i aprenentatges de totes les participants. 

Donat el context actual, de total incertesa, aquesta formació està pensada com un parèntesi per parar i pensar, reflexionar cap a on anem i cap on volem anar, alhora que reflexionarem sobre la complexitat i oportunitats d’iniciar processos de canvi, i incorporarem la importància de les cures i el benestar de la comunitat educativa com a part d’aquest procés. 

L’objectiu és donar a conèixer models de lideratge per aplicar canvis als centres educatius, tot dotant les participants d’eines i recursos per construir o enfortir un equip motor, i liderar cada una de les palanques clau del canvi.

La temporalitat, hores i objectius específics es concretaran amb el centre un cop feta la demanda

Sol·licita la formació

 

 

Equip formatiu

Elena Justo

Activitat professional al voltant de la gestió comunitària, l’educació no formal i la docència. Actualment impulsa projectes a l’àrea de cohesió social d’Òmnium Cultural. Lligada des de ben petita l’escoltisme, creu fermament en la força de la comunitat i en la capacitat que tenim per deixar un món millor.

 

Teresa Vidal

Ambientòloga i educadora a parts desiguals i sempre reflexionant entorn a la cultura de pau. Actualment exerceixo com a docent a l’escola pública. Amb la ferma convicció que un món més just, solidari i feminista és possible i que ja l’estem construïnt (també) des de les aules.

 

Neus Giménez

Amb el cor i el cap posats en la transformació educativa i l’equitat. Docent inquieta, facilitadora de processos de reflexió pedagògica i canvi educatiu i, actualment, tècnica d’educació des de l’àmbit municipal.

 

ACOMPANYAMENT A CENTRES

Les formacions als centres que oferim des de Rosa Sensat tenen l’objectiu d’ccompanyar i donar estratègies als equips per generar canvis rendibles i signicatius per al seu context, donar a conèixer estratègies d’intervenció que afavoreixin una escola més inclusiva i respectuosa amb els infants i les famílies, i acompanyar mestres i equips en la reflexió i en l’acció, per millorar i transformar les pràctiques educatives.

Totes les propostes d'acompanyament a centres