Educació infantil

La petita infància, reflexionar i compartir

Coordina: Eva Sargatal Danés

Un espai a la Garrotxa per a la trobada entre mestres i educadores de diferents escoles bressol per reflexionar sobre les necessitats i prioritats de la petita infància.

 

Grup de debat d’Educació Infantil a Vacarisses

Coordina: Marta Guzman Garcia

La principal intenció és encetar un procés de diàleg, basat en el treball en equip, per tal de confrontar idees i punts de vista i créixer professionalment gràcies a les aportacions de tots. El grup està format per mestres d’Educació Infantil de Vacarisses, tot i que està obert a tothom que tingui ganes de participar i de reflexionar plegats sobre els diferents contextos educatius, així com d’aprofundir sobre temps, espais i relacions que formen part del dia a dia a l’escola.

 

LAB de literatura 0-6

Coordinen: Maria Rovira López i Anna Solà Serra 

Espai de recerca, experimentació i anàlisi d’àlbums il·lustrats amb valor literari i artístic per a l’etapa d’educació infantil. Volem buscar materials innovadors i de qualitat que ajudin a formar el sentit crític dels participants, portant aquests materials a l’aula i analitzant la interacció amb ells.

 

Ambients de joc a l’educació infantil i primària

Coordinen: Judith Puig Casanovas i Ester Jiménez Navarro

Grup de mestres d’educació infantil i primària que s’han iniciat en el treball per ambients, pensant i repensant materials, replantejant el paper del mestre i potenciant el desig d’aprendre dels infants com a motor d’aprenentatge i creixement.

 

Al Camp de Tarragona parlem de la petita infància

Coordinen: Aïda Suárez Requena, Ana Mériz Atarés i Montse Baliarda Fàbregas

Espai per reflexionar i debatre de manera regular i amb continuïtat entorn dels processos de canvi de projectes educatius. Creat per un col·lectiu de professionals que treballem amb la petita infància (0-3) i que compartim una mateixa mirada cap a l’infant, les famílies, l’escola i els adults acompanyants.

 

“a+a+” Grup d’innovació didàctica a les matemàtiques

Coordina: Josep Callís Franco

L’objectiu del grup se centra a aconseguir, a través de la innovació didàctica de les matemàtiques treballades des d’una perspectiva activa i interdisciplinària, incidir en la innovació educativa i organitzativa de l’escola, on els membres del grup han de ser elements actius de canvi.

El grup està constituït per diversos subgrups que es reuneixen en diverses poblacions on s’integren mestres de diverses comarques del país. Els vuit grups constituïts per al 2018-2019 es reuniran a: Barcelona, Cardedeu, Granollers, Llagostera, Banyoles, Olot, Masnou i Girona.

Enllaç al blog d’a+a+

 

El treball per projectes

Coordina: Núria Pericàs Berbegall

Aquest és un grup de treball dirigit a mestres que vulguin aprofundir amb relació a la formació de formadors sobre el treball per projectes, per construir un discurs propi basat en evidències, en la fonamentació i en la reflexió compartida, sobre la intervenció a l’aula en activitats de recerca i projectes de treball amb la finalitat última de poder ajudar altres mestres i escoles que ho demanin i que vulguin encetar un procés de reflexió.

 

L’essència de les escoles de Reggio Emilia

Coordinen: Natàlia  Grifé  Sánchez i Sara  Gomez Valverde

El grup de treball vol esdevenir un espai d’intercanvi i reflexió sobre les pràctiques educatives amb una mirada enfocada en l’essència de les escoles de Reggio Emilia.
El compromís és donar sentit perqué la teoria i la pràctica ens ofereixin la possibilitat de crear contextos educatius de qualitat.

 

Passió per la lectura

Coordina: Jaume Centelles Pastor

El grup de treball «Passió per la lectura» vol facilitar a infants i joves els millors llibres i la manera de treballar-los. A cada curs hem elaborat uns materials dels quals s’han pogut aprofitar molts mestres de les escoles de Catalunya.

 

Per participar en algun dels grups de treball de l’Associació contacta amb la persona responsable d’aquell que t’interessa seguint aquest enllaç.

Si tens una pregunta general sobre els grups de treball pots enviar-nos un missatge a: grupsdetreball@rosasensat.org