Per a totes les etapes

Com està el pati? Xarxa en acció pels espais exteriors a l’escola

Coordinen: Carme Cols Clotet i Josep Fernàndez Quiles

Som un grup pluridisciplinari de persones interessades en la transformació dels espais exteriors de les escoles, considerats com a espais educatius en continuïtat amb el que passa als espais interiors i amb les peculiaritats i característiques que els diferencien.

 

Avaluar per aprendre

Coordinen: Marc Beltran Minoves i Carme Bové Romeu

Grup de treball que comparteix, posa en pràctica i valora experiències, recursos i materials sobre l’avaluació al servei de l’aprenentatge d’infants i joves. Reflexionem entorn de les eines i les estratègies que afavoreixen un millor aprenentatge.

 

Ser mestres en la incertesa

Coordina: Mar Noguerol Ramírez

El grup neix de la necessitat d’aprofundir en el rol que tenen els mestres en l’actual panorama educatiu. Avui dia la renovació educativa ressona amb molta força en tots els àmbits, i creiem que és el moment de seure i reflexionar sobre el paper dels mestres, ja que pensem que és una de les claus del veritable canvi.

 

Programació i robòtica educativa

Coordina: Pau Nin de Mateo

Intercanvi d’experiències on s’empren entorns de programació i de robòtica educativa. En un sentit més ampli, reflexionem al voltant de la introducció de les tecnologies creatives en els diferents contextos educatius i com participen en el desenvolupament, el seguiment i l’avaluació de la competència digital.

 

Pràctiques inclusives. Mesures i suports per a la inclusió

Coordina: Gemma Alsina Masmitjà

Grup obert a mestres d’infantil i primària i professionals dels serveis educatius que vulguin avançar en propostes pràctiques per crear contextos educatius inclusius, on la diferència sigui considerada un valor.

 

La kinesiologia educativa a l’escola

Coordina: Marta Portell Mensa

Grup de mestres i professors interessats en la kinesiologia educativa. Investigació i aprofundiment de les dominàncies cerebrals i la seva relació amb la manera d’aprendre.

 

Grup de treball filosòfic

Coordina: Marcel·lí Reyes Vidal

Espai de diàleg, de debat i crítica especialitzada en el camp filosòfic. Utilitzarem les eines que ens ofereix la filosofia per analitzar la realitat en què es desenvolupa la nostra existència i també la nostra activitat docent.

Més informació a la pàgina del Grup de Treball de Filosofia

 

Il·lustrem-nos

Coordina: Emma Bosch Andreu

En el grup de treball «Il·lustrem-nos», mestres i professors de totes les etapes educatives (des de l’educació infantil fins a la formació universitària) analitzem el paper de la imatge en els llibres narratius (llibres il·lustrats, àlbums i còmics) i no narratius (llibres joc i llibres de coneixements) i dissenyem recursos que fomentin la lectura d’imatges en infants i joves.

 

El Punt de Lectura

Coordina: Assumpció Lisson

El Punt de Lectura es dedica especialment a impulsar el desenvolupament personal i social de mestres i alumnes a través de la lectura (narracions, contes, curts cinematogràfics i poesies) i el comentari de les novetats de llibres per a infants i joves, així com a determinar les possibilitats de lectura entre els lectors (tria per la qualitat literària, edat de lectura recomanada).

Més informació a la pàgina dels grups de treball de la Biblioteca

 

Seminari de bibliografia infantil i juvenil

Coordinen: Assumpció Lisson Quirós i Amàlia Ramoneda Rimbau

El Seminari de bibliografia infantil i juvenil de Rosa Sensat està format per una vintena de professionals de diferents disciplines (bibliotecàries, pedagogs, mestres i professors) que es reuneixen setmanalment a la biblioteca de l’associació per tal de llegir, valorar, classificar i recomanar les novetats editorials infantils i juvenils tenint en compte la qualitat literària i/o científica del llibre.

Més informació a la pàgina dels grups de treball de la Biblioteca

 

Gènere i currículum. El feminisme en educació

Coordina: Mirta Lojo Suárez

La diversitat de la composició del grup, format per mestres i professorat de primària i secundària, aporta elements de reflexió a les problemàtiques comunes relacionades amb el gènere. Els elements comuns i diferencials de la pràctica educativa de cada integrant representen una oportunitat per a una anàlisi holística.

 

Per participar en algun dels grups de treball de l’Associació contacta amb la persona responsable d’aquell que t’interessa seguint aquest enllaç.

Si tens una pregunta general sobre els grups de treball, pots enviar-nos un missatge a: grupsdetreball@rosasensat.org.