Preguntes freqüents de la 57a Escola d’Estiu

La 57a Escola d’Estiu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat se celebrarà el dijous 16 de juny (Tema General) i els dies 1, 2 i 3 de juliol (càpsules formatives, conferències i més activitats). D’altra banda, també oferirem formacions a distància, del 8 al 14 de juliol.

En aquesta entrada oferim resposta a les consultes més habituals sobre les activitats que podràs trobar a l’Escola d’Estiu.

Tema General (Dijous, 16 de juny)

· Com funciona el Tema General de la 57a Escola d’Estiu?

Al Tema General ens trobarem per debatre, reflexionar i compartir sobre el català a l’escola. Se celebrarà una conferència i posteriorment els participants es dividiran en tres grups per debatre sobre les actituds lingüístiques del professorat. Cada grup comptarà amb una persona dinamitzadora i una persona relatora.

· Quan i on es farà?

El Tema General se celebrarà el dijous 16 de juny, de 16:30h a 20h a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47, Barcelona).

· Com puc participar-hi?

Per participar-hi és imprescindible inscriure’s, de manera gratuïtaa través d’aquest enllaç. Les places són limitades.

· Com puc preparar-me per al Tema General?

Una setmana abans del Tema General et compartirem per correu electrònic tres articles de la Revista Perspectiva que caldrà llegir per tal d’aprofundir en la qüestió del català a l’escola i poder aprofitar al màxim la trobada.

· Quin certificat obtindré?

La participació al Tema General et permetrà obtenir un certificat de 4 hores per part de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.


Cap de setmana de l’Escola d’Estiu (1, 2 i 3 de juliol)

· Quan i on es farà?

Els dies 1, 2 i 3 de juliol et convidem a participar a les activitats que conformen el nucli de la 57a Escola d’Estiu de Rosa SensatLa major part de les activitats es duran a terme a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3). A més, algun esdeveniment es durà a terme a llocs propers com els Jardins del Baluard del Museu Marítim (Plaça de Blanquerna), i a la seu del CESIRE (Av. de les Drassanes, 10).

A la pàgina principal de l’Escola d’Estiu podràs trobar totes les activitats del programa i la seva localització.

· Com hi puc participar?

Per participar t’hauràs d’inscriure a través de la pàgina principal. Al matricular-te hauràs d’escollir una de les càpsules formatives. Aquestes càpsules se celebraran el dissabte 2 i el diumenge 3 de juliol en horari de matí.

Un cop hagis confirmat la inscripció rebràs un missatge al correu electrònic amb el que t’hagis matriculat. En aquest missatge rebràs un enllaç que et permetrà apuntar-te a la resta d’activitats que tenen places limitades: conferències (dissabte 2, al matí), taules rodones (dissabte 2, a la tarda) i dissecció de referents (diumenge 3, a la tarda).

· Haig de venir presencialment per participar?

En efecte, l’Escola d’Estiu 2022 torna al format presencial.

· Quan costa matricular-se?

Enguany les formacions i les activitats d’aquesta Escola d’Estiu són gratuïtes. Per inscriure’s cal efectuar un pagament de 30 € en concepte de reserva que inclou el llibre Educació Feminista i la revista Perspectiva 417: El català a l’escola, que s’haurà de recollir el divendres 1 de juliol a la seu de l’associació.

· Quin certificat obtindré?

La participació a la 57a Escola d’Estiu durant els dies 1, 2 i 3 de juliol et permetrà obtenir un certificat de 20 hores de formació per part de l’Associació de Mestres Rosa SensatA més, aquesta formació està reconeguda al Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

· Haig d’assistir a totes les activitats per obtenir el certificat?

El certificat de 20 hores contempla la participació de 18 hores presencials i 2 hores de treball personal (lectures que es compartiran i s’hauran de llegir els dies previs a la participació a les càpsules). És imprescindible assistir a un 80% de les activitats per poder tenir dret a l’avaluació.

· I aquestes lectures, on les trobo?

Et compartirem la bibliografia de cada càpsula uns dies abans de l’inici de l’Escola d’Estiu. Cada càpsula té una bibliografia específica.

· Aquest certificat correspon a algun perfil professional docent?

Les formacions de la 57a Escola d’Estiu es composen d’objectius, continguts i metodologia que sempre busquen adequar-se als perfils professionals docents. En tots els casos, aquest procés és posterior al desenvolupament de les activitats, i és el Departament qui associa el contingut de les Formacions als perfils professionals docents.

· No necessito certificat, o només puc venir a algunes de les activitats. Haig de matricular-me?

En tots els casos, per participar a la 57a Escola d’Estiu cal inscriure’s a través de la pàgina web, encara que només es vulgui venir a una de les activitats o que no es vulgui obtenir un certificat.

· Fins quan estan obertes les inscripcions a l’Escola d’Estiu?

Les inscripcions estan obertes fins que s’omplin les places disponibles. Et convidem a inscriure’t el més aviat possible!

· M’interessaria participar a dues càpsules. És possible?

No. Només pots inscriure’t a una càpsula, ja que totes se celebren al mateix temps.

· Es pot participar a la 57a Escola d’Estiu (1, 2 i 3 de juliol) i posteriorment a les formacions distància?

Sí. Si hi participes i superes satisfactòriament les activitats obtindràs dos certificats diferents: en un cas, 20 hores, en format presencial; en l’altre, 15 hores, en format a distància.

Formacions a distància (Del 8 al 14 de juliol)

· Quan i on es faran?

Les formacions a distància se celebraran els dies 8, 11, 12, 13 i 14 de juliol de 10h a 13h. Aquests cursos de 15 hores consistiran en sessions en directe (a través de Zoom), a més de treball personal asincrònic (a través de Moodle).

· Com hi puc participar?

Per participar t’hauràs d’inscriure a través de la nostra pàgina web. Al matricular-te hauràs d’escollir una de les formacions a distància que posem a la teva disposició. Un cop hagis confirmat la inscripció rebràs un missatge al correu electrònic i, uns dies abans de l’inici del curs, ens posarem en contacte amb tu per indicar-te com connectar-te a la formació.

Et podràs inscriure a aquestes formacions a partir del dijous 26 de maig.

· Quan costa matricular-se?

Les formacions a distància són gratuïtes. Per inscriure’s cal efectuar un pagament de 30 € en concepte de reserva que inclou el  llibre guanyador del Premi Marta Mata de Pedagogia 2021 La pedagogia del projecte. La mirada al cel i els peus a terra i la revista Perspectiva 413: Educar de manera global, que s’enviaran per correu postal a l’adreça que ens hagis indicat al matricular-te a partir del dia 8 de juliol.

· Quin certificat obtindré?

La participació a les formacions a distància et permetrà obtenir un certificat de 15 hores de formació per part de l’Associació de Mestres Rosa SensatA més, aquesta formació està reconeguda al Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

· Haig d’assistir a totes les sessions per obtenir el certificat?

Al tractar-se d’una formació en línia cada formació tindrà el seu pla d’avaluació, que podràs trobar a la seva descripció de la pàgina web a partir del 26 de maig.

· Com em puc connectar a les formacions a distància?

Dies abans d’iniciar-se la formació rebràs un enllaç per connectar-te a les sessions en directe de la formació a la que t’hagis inscrit. Per connectar-te a les sessions en tindràs prou amb fer clic a l’enllaç a l’hora d’inici de la trobada. L’únic requisit per connectar-se és disposar de connexió a internet en un ordinador amb àudio, càmera i micro per tal d’aparèixer en pantalla i interactuar en directe.

· On trobaré els materials i activitats d’aquestes formacions?

Rebràs les instruccions per accedir a l’aula global (Moodle) de la formació de forma prèvia a l’inici del curs. A l’aula global podràs accedir a tots els continguts i estar en contacte amb l’equip formatiu i la resta de participants.

· Quantes sessions a distància seran?

El nombre de sessions a distància varia segons la formació: alguns cursos tindran sessions cada dia, altres en dies alterns. Cal tenir present que els dies que no hi hagi sessió s’haurà de reservar la mateixa franja horària per dur a terme les activitats previstes al pla de treball del curs.

· Es pot participar a la 57a Escola d’Estiu (1, 2 i 3 de juliol) i posteriorment a les formacions distància?

Sí. Si hi participes i superes satisfactòriament les activitats obtindràs dos certificats diferents: en un cas, 20 hores, en format presencial; en l’altre, 15 hores, en format a distància.

· Fins quan estan obertes les inscripcions a les formacions a distància?

La inscripció estarà oberta fins el proper 7 de juliol. Les places són limitades.

· M’interessaria inscriure’m a dues formacions a distància. És possible?

No. Pots inscriure’t a una sola formació a distància, ja que totes se celebren a la vegada. 

Atenció personalitzada 

· Ja sóc usuari/a al web de Rosa Sensat i no aconsegueixo accedir al meu espai d’usuari per inscriure’m a les activitats. Em podeu ajudar?

I tant! Escriu-nos a suport@rosasensat.org i ens posarem en contacte amb tu per resoldre-ho.

· He llegit el que exposeu en aquesta pàgina, però encara tinc una consulta relacionada amb la 57a Escola d’Estiu que no he pogut resoldre. Amb qui puc parlar?

Escriu a associacio@rosasensat.org i t’ajudarem amb el que calgui 🙂