Formacions i recursos per abordar el conflicte des de l’acció educativa

Tractar temes polèmics o controvertits a l’aula sempre ha estat un repte, però aquest s’incrementa quan assistim a un conflicte de la magnitud del que patim actualment Catalunya, amb multitud de relats, discursos poc conciliadors i una forta contaminació mediàtica.

Els infants i joves no són aliens a aquesta realitat ni a moltes altres, i hem de poder tractar-ho amb respecte i constructivitat i des de la voluntat de generar coneixement i esperit crític.

 

Acompanyament a l’empoderament en el camí de ser mestre

Mestres empoderades és un programa pensat per reforçar les capacitats, la motivació i la presa de consciència en persones dedicades al món educatiu. Concretament, aporta eines per afrontar els reptes diaris de la tasca com a professora o mestra i, també, per millorar el treball en equip, permet conèixer-se millor a una mateixa, desenvolupar les capacitats de lideratge i enfortir el propi camí de les professionals en el món de l’educació.

Dies:  2, 9 i 16 de març

Hora: 18h a 20.30h

Format: webminar

Entitat formadora: Fil a l’agulla 

Més informació

 

 

 

Eines per abordar temes controvertits a l’aula

Tractarem com abordar temes socialment controvertits i que ens generen tensió i emocions intenses, de forma segura i educativa a l’aula, per promoure l’educació per la controvèrsia, com una estratègia de l’educació per la pau

Dies: 28 gener, 11 i 25 febrer i 10 març

Horari: de 18 a 20.30 h

Entitat: Escola de Cultura de Pau (UAB)

Més informació

 

 

Taller de rap i rima

Aprendrem a potenciar la creativitat, a convertir l’art en exercici de cooperació i a facilitar l’apoderament de la gent jove!

La formació realitzarà diverses dinàmiques de reflexió per plasmar musicalment les idees que es tenen respecte a una temàtica concreta o bé per a facilitar l’expressió lliure sobre les inquietuds personals i treballar les habilitats comunicatives com a eina de creixement personal.

Dies: 18 i 25 de gener  i 1 de febrer

Hora: de 10h a 13h

Entitat o Escola: Versembrant

Més informació

 

 

Imatge per interrogar el món: una mirada atenta a la cultura audiovisual

La cultura contemporània, preeminentment visual, comporta reptes i oportunitats educatives específiques. Generem un espai de diàleg per valorar el cinema i la cultura audiovisual com a eina interdisciplinària a les aules.

La formació analitzarà els aspectes del llenguatge audiovisual que determinen el marc de la representació de la realitat i que resulten determinants per a la posició que prendrem com a espectadors i espectadores.

Dies: 11, 13, 18 i 20 de febrer

Hora: de 18:30 a 20:30 h

Entitat: Drac Màgic

Més informació

 

Abordem el conflicte des de les arts

Treballar les diferents dimensions del conflicte a través de diferents processos artístics permet identificar-los i entendre’ls des de les seves potencialitats per abordar-los d’una manera constructiva.

Posarem en valor la creativitat com a recurs per a construir una escola que contribueix a crear una ciutadania més crítica i vinculada amb l’entorn, més compromesa, participativa, informada, solidària, creativa i activa.

La formació aportarà eines per treballar les relacions entre les persones dels equips educatius per a millorar-ne la cohesió, així com recursos per a fomentar la mirada de justícia global de manera transversal a l’aula i al claustre.

Dies: 27 de febrer; i 5, 12, 19 i 26 de març

Horari: de 17.30h a 20.30h

Entitat: Creart

Més informació

 

 

Lectures per parlar de política, llibertat, democràcia i resolució de conflictes amb infants i joves

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!