JORNADA. Els drets dels infants des de la primera infància

Data i horari: Dissabte 19 de febrer, de 9 h a 14 h

Modalitat: Presencial | Total d’hores: 5 hores lectives  

Adreçat a: Mestres i educadores de 0 a 6 anys

*Amb la col·laboració del Consell de la Revista Infància

*Les persones participants obtindran un certificat conforme a la seva assistència i activitat a la Jornada de 5 hores lectives.

 

INSCRIPCIÓ

 

Quins són els drets dels infants des de la primera infància? Què implica la gratuïtat en l’escolarització dels infants de dos anys?

Aquesta Jornada vol representar una oportunitat per remirar el 0-6 com una etapa educativa amb identitat i valor propi. Posarem sobre la taula com entenem l’anunciada gratuïtat per fer front a l’escolarització dels infants de dos anys.

Organitzarem els temps per fer possible un espai de reflexió i d’inspiració per compartir els drets dels infants i com els projectes educatius poden ser més o menys respectuosos amb aquests. Amb l’acompanyament de persones que han pensat al voltant d’aquesta temàtica de manera conscient i rigorosa, alternarem estones de conferència i taula rodona amb converses en grups reduïts. Des de l’experiència de cadascuna i amb els temes plantejats per les persones facilitadores, crearem un clima per pensar i aprendre junts.

En uns temps que no són gens fàcils i on abunda el soroll, us proposem una trobada per no perdre el focus per al qual realment treballem: quines són les finalitats a les quals ens hem de comprometre els i les mestres de 0 a 6 anys?

Ens hi acompanyes?

 

INSCRIPCIÓ

 

ORGANITZACIÓ DELS TEMPS

  • De 09:00h a 09:15h | Recepció dels participants
  • De 09:15h a 09:25h | Benvinguda i Presentació de la Jornada
  • De 09:25h a 10:15h | Conferència, a càrrec de Berta Vila
  • De 10:15h a 11:00h | Espais de Debat
  • De 11:00h a 11:30h | Descans
  • De 11:30h a 12:30h | Taula Rodona, amb Jordina Codinachs, Romina Pérez i Vicenç Arnaiz
  • De 12:30h a 13:15h | Espais de Debat
  • De 13:15h a 14:00h | Relatoria i cloenda a càrrec d’Eva Sargatal i David Altimir, Directors de la Revista Infància

 

Equip formatiu

 

Jordina Codinachs Vila 

Mestra d’Educació Infantil. He cursat el Màster Interuniversitari d’Escola Inclusiva (UVic-UCC). He estat directora de l’escola la Sínia de Vic (Centre de Màxima Oportunitat) des del 2011 al 2021. Actualment, combino la meva tasca de mestra d’atenció a la diversitat a l’escola pública amb la de formadora d’Educació Inclusiva (FEI) al Departament d’Educació.

 

Vicenç Arnaiz Sancho 

Dedicat des de fa més de 40 anys a l’acompanyament d’infants, famílies i professorat d’escoletes tant en tasques amb presència als centres, com la detecció i ajuda psicoterapèutica a infants i famílies, com l’assessorament institucional. Codirector de Guix d’infantil i Aula de infantil. Formador de professorat i assessor d’administracions i institucions en matèria d’educació infantil. Membre de moviments en defensa de l’equitat.

 

 Romina Perez 

Pedagoga especialitzada en primera infància, fent formació i assessorament a professionals, equips educatius i famílies. Màster oficial en educació per a la ciutadania i valors (UB) i postgrau en pedagogia de les diferències (FLACSO). He treballat com educadora d’escola bressol i  actualment estic realitzant un doctorat en el programa d’Educació i Societat (UB), fent recerca sobre l’etapa 03, i formant-me en pedagogia pikleriana a Loczy, Budapest.

 

Berta Vila

Mestra d’Educació Infantil per la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya, on ha realitzat tasques de coordinadora del grau d’Educació Infantil. Responsable de l’Aula Teresa Buscart. Laboratori de Formació i Recerca d’Educació Infantil de la UVic-UCC i coordina el Màster en pedagogia Montessori. Coneix amb detall el projecte educatiu de la ciutat toscana de Pistoia i els Serveis Educatius dedicats a la primera infància d’aquesta ciutat italiana. 

 

INSCRIPCIÓ

 

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!