La il·lustradora Carme Solé Vendrell i el Projecte de Formació i Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, guardons Marta Mata 2018

ACTUALITAT

L’acte de lliurament dels guardons i del Premi de Pedagogia Marta Mata tindrà lloc el 27 de novembre a les 18h

La il·lustradora Carme Solé Vendrell i el Projecte de Formació i Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris rebran aquest 27 de novembre a les 18 h el 17è guardó Marta Mata. Els guardons Marta Mata, atorgats per l’Associació de Mestres Rosa Sensat, reconeixen el treball de persones i entitats que, des de diversos àmbits professionals i socials, contribueixen a fer visibles els valors positius de l’educació.
Els premis són atorgats anualment, i des de fa 16 anys, per l’Associació de Mestres Rosa Sensat. L’acte de lliurament dels guardons, i també del 38è Premi Marta Mata de Pedagogia, tindrà lloc dimarts 27 de novembre a les 18 hores a la seu de l’associació (avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona). Els guardons tenen la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Artur Martorell. En edicions anteriors han estat guardonats, entre d’altres, Joaquim Carbó, Carles Capdevila, Francesco Tonucci, Soledat Sans, Vicenç Navarro, Eulàlia Valeri, Jordi Cots, Maria Dolors Bonal, Cesc, Joan Barril i Mariano Dolci, a títol individual, i Diari de l’Educació, l’Auditori, Raval Xamfrà, el Moviment de les Comunitats Educatives de les Illes Balears, Cavall Fort, Pallassos Sense Fronteres, Cromosoma, Nous Formats de TV3 i InfoK, a títol col·lectiu.
Carme Solé Vendrell
Il·lustradora, dibuixant i artista, Carme Solé Vendrell ha deixat la seva empremta inconfusible en un gran nombre d’àlbums il·lustrats, animacions i llibres de text des de fa cinquanta anys. És autora de llibres que avui són una referència en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil internacional i del nostre imaginari col·lectiu. Ha explorat temes molt diferents, a vegades arriscats i difícils, i ha treballat amb tècniques d’il·lustració molt variades mantenint el seu estil inconfusible, sempre renovant-se i sent molt crítica. Ha estat sempre molt a prop del món de l’escola i del món de la infantesa, i és una ferma defensora dels drets dels infants, de la pau i de la justícia. Se li concedeix el guardó en agraïment al seu compromís per la millora de la qualitat de l’educació de tots els infants i reconeixent la seva vàlua com a autora, com a il·lustradora i com a artista.
Projecte de Formació i Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris 
Amb més de quaranta anys de funcionament, l’Ateneu Popular 9 Barris ha estat un espai on moltes criatures i adolescents han après diverses tècniques vinculades al món del circ, i s’ha convertit en una oportunitat per afavorir la cohesió social a través d’aquesta pràctica artística. Se li concedeix aquest guardó en reconeixement a la seva manera de treballar, combinant diferents edats, adaptant-se als processos individuals, creant un clima de confiança, facilitant l’autogestió i el treball en grup, en la línia del que intenten els ensenyants tot possibilitant la col·laboració amb escoles.
A l’acte de lliurament dels guardons hi assistiran:
– Sra. Mar Camacho Martí, directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
– Sr. Jordi Plana, gerent dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.
– Sr. Joffre Villanueva, assessor del Comissionat d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.
– Sra. Francina Martí i Cartes, presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
– Sr. Xavier Besalú i Costa, cap de publicacions de primària i secundària de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
– Sr. David Altimir, secretari de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
Us esperem el proper dimarts, 27 de novembre a les 18h a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat!

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!