Microorganismes per tot arreu!

És un projecte d’indagació científica creativa. Cada grup de treball defineix una pregunta de recerca investigable en relació als microorganismes i desenvolupa un cicle complet d’indagació científica oberta. A més, amb el mètode COCREA s’ofereixen ajudes a l’aprenentatge en forma de tècniques que fomenten la creativitat i la col·laboració de grup.

Amb “Microorganismes per tot arreu” l’alumnat podrà respondre cientificament a preguntes com ara: Per què ens hem de rentar les mans?; Per què posem llevat per fer pa?; La rentadora elimina els microorganismes de la roba?; Quin lavabo està més brut, el de nois o el de noies?; Com es fa el iogurt?; Per què no podem beure llet recient munyida de la vaca?; Quan ens passem la barra de llavis hidratant, ens passem microorganismes?; Hi ha microorganismes en un petó?; Podem beure aigua de tot arreu?; Quan congelem els aliments, matem tots els microorganismes?…

Objectius

  • Desenvolupar tota una indagació científica prenent consciència de les fases del treball científic entès com a procés d’indagació i que implica habilitats d’indagació
  • Aprendre els sabers sobre microorganismes, higiene, alimentació, aspectes sobre l’aigua.
  • Aprendre el treball al laboratori i l’ús de les matemàtiques i les eines digitals en sí mateixes per al tractament de dades i la comunicació de resultats.

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!