Premis DICOLED. Millora digital col·lectiva a l’educació

Els premis DICOLED s’emmarquen en una col·laboració entre el Grup de Recerca en Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l’Educació (TIDE) de la Universitat Pompeu Fabra i l’Associació de Mestres Rosa Sensat, amb finançament dels Ajuts Next Generation per a l’Impuls Digital a l’Educació de la Generalitat de Catalunya (Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües).

Tota la informació a la pàgina web dels premis

Es busca donar difusió a propostes en l’educació formal no universitària que apliquin la Competència Digital Docent (CDD) en format de Recursos Educatius Oberts (REO), per facilitar la compartició, la inspiració mútua i la millora digital col·lectiva a l’educació. A més, el procés del concurs també busca comprendre com continuar fomentant aquest objectiu. Revisa les bases del concurs, AQUÍ.

Els premis DICOLED inclouen un total de vuit categories, desglosades en dues tipologies: segons l’etapa educativa i segons el nivell de col·lectivitat involucrat en la seva creació.

Les categories en la tipologia d’etapa educativa diferencien entre REOs destinats a:

  • Categoria 1: Educació infantil
  • Categoria 2: Educació primària
  • Categoria 3: Educació secundària
  • Categoria 4: Batxillerat
  • Categoria 5: Cicles Formatius

Les categories en la tipologia de nivell de col·lectivitat diferencien entre autories de REO:

  • Categoria 6: Creacció individual
  • Categoria 7: Co-creació per un grup de docents del mateix centre (centre)
  • Categoria 8: Co-creació per un grup de docents de diferents centres educatius (entre centres)
Una mateixa candidatura de REO pot participar en més d’una categoria simultàniament donades les diferents tipologies.

L’acte de lliurament dels premis DICOLED es realitzarà en el marc de la novena edició de la STEAMconf, que es durà a terme al Campus Ciutadella de la UPF, del dijous 18 al dissabte 20 d’abril de 2024. Us podeu inscriure a aquest esdeveniment en el següent enllaç.

Aquest últim dia, el 20 d’abril, es lliuraran els premis als professionals de l’Educació nominats al premi DICOLED. Per a ells, hi haurà beneficis exclusius com és comptar amb les despeses i pagaments per a assistir a l’esdeveniment, com disposar de seients reservats en la fila 0. En aquest espai a més es busca visibilitzar els Recursos Educatius (REOs) presentats pels nominats en el concurs.

Obert el període de presentació de candidatures

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!