Llibres a mans. Llibres per documentar-se

Aprendre a reconèixer olorant, escoltant, tocant, gatejant, mastegant; expressar-se a través del balbuceig, emetre els primers sons, afanyar-se perquè sonin les primeres tires fòniques; fer-se entendre plorant, rient, somrient, marranejant; bavejar amb l’arribada de les dents, embadocar-se davant l’ampli món; imitar, inventar, experimentar; voler créixer. Aquests són només alguns dels treballs de l’infant durant els seus tres primers anys de vida. Qui gosaria negar-li el dret a gaudir de bons llibres?

Segurament l’infant, com l’adult, té ganes de descobrir l’entorn natural i alguns dels ginys que els humans hem sabut construir. Aquests llibres li proposen un apropament estèticament ben concebut.

Asensio, A.: La selva, Barcelona: Joventut, 2011.

Amb un estil realista, molt proper als documentals d’animals, Albert Asensio desplega tot el seu art ple de tendresa capaç d’enlluernar els ulls dels més petits. Perquè aquesta col·lecció està maquetada amb un material i una mida adequats a aquests primers lectors, però no només a ells…

 

Révillon, C.: Mes beaux oiseaux, París: Helium, 2015.

Amb aquest llibre en cartoné i un altre també d’animals, la jove Camille Révi­llon ha fet una bella entrada al món de l’edició. Les imatges d’ocells que presenta són delicades i fan ganes de mirar una llarga estona, o bé de remirar més vegades un cop ja els has passat els ulls pel damunt.

Mari, I.: Animali nel prato,Milà: Babalibri, 2011.

Pel seu detallisme, Iela Mari sembla haver fet els dibuixos estirada al terra per no deixar escapar cap detall del que passa al prat. Les pàgines molt gruixudes del llibre en fan un bon objecte per ser explorat per mans petites.

 

Miura, T.: ¡Yo me ocupo!, Manresa: La Fragatina, 2014.

Un llibre que presenta una variada galeria de vehicles entrellaçats per una malla narrativa. Interessa els infants tant per l’aspecte narratiu com per les imatges ben definides del japonès Taro Miu­ra. El 2014 Corraini va publicar el seu llibre Work­man Stencil, que va inspirar una exposició i tallers per a infants a la Fira del Llibre de Bolonya el 2014, al mambo, el Museu d’Art Modern de Bolonya.

Cumont, M. L.: En voiture, Nantes: Memo, 2011.

Novament els vehicles, però en aquest cas en versió tèxtil. Amb molta manya l’autora es dedica a mun­tar vehicles de tota mena i mida que seran protagonistes de moltes històries.

 

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!