Bones pensades. Ambients de jocs d’art Dibuixem la música

Estudiants de l’assignatura Art i Joc a l’Escola. 0-6 Anys, del Grau en Mestre d’Educació Infantil de la Universitat de Vic-Universitat Cen­tral de Catalunya, en grups, han escollit l’obra d’un artista per elaborar material didàctic de joc d’art per a infants. Són propostes dutes a terme amb l’assessorament d’As­sumpta Cirera i Mont­ser­rat Rierola, professores del Depar­tament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la Facultat d’Educació.

El joc s’inspira en l’obra 1, 2, 3, 4 (2016) de l’artista Raphaël Decos­ter. Els infants juguen fent traços en unes cartolines negres seguint el ritme de la música que escolten amb uns auriculars. Per representar el ritme gràficament disposen de pintures fluorescents, pinzells i cartolines negres. Per poder veure cada proposta il·luminada, disposen d’una llum negra.

L’espai està format per un tipi opac de mida reduïda, que resguarda la llum negra i permet recollir-se per jugar íntimament amb la màgia dels colors fluorescents. Per fer-lo més confortable, també disposa d’uns coixins a terra. A fora trobem un mòdul amb els materials necessaris.

Les estudiants expliquen als infants quin procés han de seguir i els acompanyen a gaudir de la màgia dels dibuixos a dins del tipi.

Agraïm la participació de les mestres Elisabet Barbero, Gemma Tomàs, Reyes Torres i Pilar Trabal i dels infants de P3 de l’escola Els Pinetons de la Garriga.

Fotografies: estudiants, professores
i
umedia de la uvic-ucc.

 

 

 

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat, aprofita els teus descomptes en formació i llibres i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!