Infància en xarxa. Què ens aporten Facebook, Twitter, Instagram… als mestres?

A Facebook
Carla Os A mi les xarxes socials m’aporten dues coses molt importants com a educadora: per una banda, puc veure un munt de maneres de treballar diferents dels meus companys i companyes educadors, no només en escoles d’aquí, sinó que m’obre tot el món; per una altra banda, m’ofereix suport i companyia en la meva tasca. Quan tens dubtes, sempre hi ha persones a qui preguntar i amb qui debatre-ho. Personalment, m’han sigut molt enriquidores. Per exemple, he descobert mil exemples d’activitats que em poden ser útils i quins són els resultats que han donat als altres, cosa que m’ajuda a adaptar-les; m’han parlat d’un munt de llibres per als alumnes i llibres perquè jo aprengui més; he conegut nous mètodes d’ensenyament dels quals no sabia res i he vist com funcionen en escoles reals, mètodes que només te’n parlen de passada quan estudies; he pogut veure escoles de tot el món i maneres d’educar en diferents famílies sense moure’m de casa; he pogut debatre temes que ni m’havia plantejat i conèixer els problemes que tenen altres escoles i com els solucionen, etc.

Per a mi, que fa pocs anys que he començat, ha sigut com tenir una gran biblioteca sobre educació al meu abast, tota ordenada per paraules clau i amb tot de persones al voltant esperant a comentar-ho amb mi (cosa que a vegades no passa a la vida real).

A vegades tanta informació pot ser aclaparadora, però al final aprens a buscar de manera més eficient i a filtrar el que no t’interessa.

Arantza Hernandez Benito Les xarxes socials poden ser un bon company a la feina, però com amb tot no cal abusar-ne i creure’s tot el que llegim. Està molt bé poder veure a l’instant informació d’arreu del món, però siguem cauts, contrastem informació i sobretot busquem a pàgines oficials. Les xarxes ens obren al món, no les deixem de banda, però tampoc no poden ser la base del nostre coneixement.

Oscar Barril Integrar les xarxes com a canal educatiu amb els joves, a banda de l’enriquiment pedagògic que representen, ens apropa a ells, ens fa més pròxims, vessant molt oblidada, sobretot a secundària.

Lorena Garcia Jo hi he trobat molta informació important: blogs de mestres amb moltes idees, cursos de formació, sortides –teatre, música, espais naturals–, articles, bibliografia… Jo crec que se’n pot treure molt de profit!

Rosa Vendrell Penso que són unes eines molt potents, però s’ha de pensar molt en què en fem i com les usem.

En les xarxes trobem articles enriquidors, coneixement d’altres realitats, propagandes de formacions…, experiències que ens poden aportar algun granet de sorra.

Però no tot el que hi ha és vàlid i tampoc ens ha de servir per trobar o delegar en els altres reflexions o recursos per a l’aula.

A Twitter

Eduard Cirera Finestres obertes al món.

Eduard Cremades Jo només puc parlar de Twitter i és una meravella!

Jordi Carmona Aprenentatge, estar al dia i connexions. No estem sols…

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!