Llibres a mans. Llibres que ens parlen…de llits!

Estimat lector, aquest any 2019 en aquest apartat trobaràs històries on, per una raó o una altra, hi apareix un llit, que el Diccionari català -valencià-balear defineix com un moble «destinat a jeure-hi i dormir-hi, i compost generalment d’unes peces de fusta o de metall per a suport d’un o més matalassos o altres elements evitadors de la duresa, i d’una o algunes teles per a tapar-se el qui jeu».

 Els dos llibres escollits són:
Sendak, Maurice: A la cuina, de nit, Pontevedra: Kalandraka, 2014.

Comencem per A la cuina, de nit, creat íntegrament per Maurice Sendak i publicat el 1970. El llibre, guardonat amb la Medalla Caldecott, ret homenatge a les historietes de còmic protagonitzades per Little Nemo, de Winsor McCay (de qui parlarem en un altre número de la revista).

Segons la versió catalana de Miquel Desclot i publicada per Kalandraka l’any 2014, al llibre s’hi diu: «Heu sentit mai parlar d’en Quel, que en sentir uns sorolls de nit va cridar: ‘Prou! Silenci!’ I va caure en la fosca, tot nuet, més avall que la lluna i els pares adormits?».

Sí, ho heu llegit bé! El protagonista abandona el llit de nit, quan el que tocaria és que, com pertoca a tots els infants, es quedés ben quietó al seu interior. Però… obriu aquest llibre i veureu que caure del llit conté una promesa d’aventures.

 

MAYER, M.: Un malson al meu armari, Pontevedra: Kalandraka, 2011.

L’altre llibre és de Mercer Mayer, un creador que es va iniciar en el món artístic treballant en publicitat. Publicat per primera vegada el 1968 als EUA, també col·loca un dels escenaris principals del relat al llit d’un nen que passa de tenir por, molta por, a convidar el monstre més monstre a dins del propi llit. Quina audàcia! Tanta com la de Mercer a l’hora de donar imatge i cos als variats personatges que de nens tots ens hem imaginat que ens criaven a sota del llit, o a qualsevol altra banda de la nostra habitació a les fosques.

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!