Els Drets de l’infant. Commemorem la Convenció sobre els Drets de l’Infant

El 20 de novembre de 1989, l’Assemblea Gene­ral de les Nacions Unides aprovava la Conven­ció sobre els Drets de l’Infant, que va entrar en vigor el 2 de setembre de 1990. Enguany farà trenta anys d’aquest document essencial. Per rememorar-lo, en publicarem 42 articles, en sis lliuraments, de la versió redactada per als infants per la Fundació Basso. I els acompa­nyaran il·lustracions al·lusives que els seus autors han cedit gratuïtament.


article 1

Aquesta Convenció s’ocupa dels drets de tots aquells que encara no han complert 18 anys.

article 2

Tots els estats han de respectar els drets de l’infant sense distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política de l’infant o de la seva família.

article 3

Els interessos del nen s’han de considerar prioritaris a l’hora de prendre decisions que l’afectin. L’infant té dret a rebre la protecció i les atencions necessàries per al seu benestar.

article 4

Els estats es comprometen a complir amb els drets reconeguts per aquesta Convenció amb tots els mitjans necessaris.

article 5

Els pares, o qui els substitueixi, s’han de fer càrrec de la cura del nen.

article 6

1. L’infant té dret a la vida.
2. L’infant té dret a desenvolupar de manera completa la seva personalitat.

article 7

L’infant té dret a ser inscrit una vegada nascut, a tenir un nom, una nacionalitat i a conèixer, si és possible, els seus pares i a ser educat per ells.

Il·lustració de Tonucci, F. (2017): Los niños y las niñas piensan de otra manera. Barcelona: Graó (Micro-Macro Referencias, núm. 43).

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!