Blogs, llibres i més. Contra l’abús i el maltractament infantil

Maltractaments a la infància
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/m/maltractaments-a-la-infancia-i-ladolescencia/index.html

Els maltractaments i abusos exercits contra els infants són un problema que sovint es manté ocult i és difícil de detectar, sobretot en infants molt petits, que no ho poden verbalitzar o no són conscients de la gravetat dels fets.

Al web de la Generalitat, se’n detalla la legislació que ho tracta i després enllaça amb pàgines sobre els tipus de maltractaments, els senyals d’alarma, la prevenció, els recursos professionals, els factors de risc, la detecció i ofereix alguns enllaços d’interès.

Protocol de les situacions de maltractament infantil
en l’àmbit educatiu
http://xtec.gencat.cat/ca/centres/
projeducatiu/convivencia/protocols/maltractament-infantil-adolescent/index.html

De forma clara i gràfica, s’hi ofereix un protocol d’actuació entre diversos departaments (Treball, Afers Socials i Famílies i Educació) de prevenció, detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent en l’àmbit educatiu.

Fundació Vicki Bernadet
www.fbernadet.org

Amb vint anys d’experiència, treballa l’atenció integral de l’abús sexual infantil des de tres àmbits: l’atenció terapèutica i jurídica, la formació i prevenció i la comunicació i promoció.

Violència infantil: una realitat massa sovint silenciada
www.unicef.es/blog/violencia-infantil-una-realidad-demasiadas-veces-silenciada

Aquest estudi és el fruit de grans esforços per quantificar quantes bufetades, crits, insults, agressions i abusos sexuals reben milions d’infants en el seu dia a dia. Les dades confirmen que sí, que la violència contra els infants comença molt aviat i gairebé sempre de mans dels que són responsables de tenir-ne cura i protegir-los.

Abús i maltractament infantil no, Galícia
www.aminogal.es/

Aquesta entitat sense ànim de lucre està formada per un grup de professionals que pertanyen a diferents àmbits vinculats amb la infància i l’adolescència. Considera que l’abús i elmaltractament infantil és la realitat més greu soferta en aquestes primeres edats i que en totes les seves modalitats constitueix un problema social de tal gravetat que cal avançar amb respostes institucionals i ciutadanes per prevenir-les, detectar-les i assessorar qui ho necessiti a l’hora d’intervenir-hi.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!