Propostes d’autor

El món de l’educació s’estén de cap a cap de la societat i de totes les interpretacions culturals, des del cinema fins a la literatura passant pel teatre o les sèries de televisió. A fi d’oferir un calidoscopi d’aquestes diferents representacions, us oferim un seguit de propostes que de manera empírica hem comprovat que tenen interès per a educadors de tota mena.

 

Joan Portell Rifà
Pedagog, escriptor, crític literari
i docent a la UdG i a la UAB

 

BOSCH, Emma (2020). Sense paraules
Sis tallers de lectura d’àlbums sense mots per a totes les edats
Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat (Col·lecció Premis, núm. 14).
Premi Marta Mata de Pedagogia 2019

Un any més per aquestes dates qualsevol educador resta a l’espera de l’aparició del llibre guanyador del premi Marta Mata de Pedagogia. I ja el tenim aquí! Amb un títol tan suggeridor com és Sense paraules, la doctora i professora de la Universitat de Barcelona Emma Bosch ha guanyat, de manera més que merescuda, un premi que enguany ens posa negre sobre blanc sis tallers de lectura. L’experiència s’esdevingué a la Biblioteca Barceloneta-La Fratenitat, de Barcelona, on, al llarg de sis tallers, Emma Bosch va introduir el món dels àlbums sense mots entre els joves lectors del centre. El llibre recull fil per randa l’experiència i la teoritza, la qual cosa permet la seva aplicació en qualsevol entorn lector. A més, derivat de la tesi de l’autora, ens ajuda a iniciar-nos en el món dels àlbums sense paraules i ens orienta en la seva lectura.

 

CENTELLES, Jaume (coord.)
99 invitacions a la lectura
Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat (Col·lecció Dossiers, núm. 83)

La tasca de difusió de la lectura i dels llibres infantils ja fa més de 20 anys que la desenvolupa amb gran èxit el grup Passió per la Lectura. Ara podem trobar, recollides en un sol volum, les originals propostes que es poden fer abans, durant i després de la lectura a partir de 99 llibres de referència de la literatura infantil d’aquí i d’arreu. La selecció, feta amb molta cura per part dels membres d’aquest grup, que porta amb mà ferma el mestre i bibliotecari Jaume Centelles, ens permet descobrir i dinamitzar obres i protagonistes de la literatura infantil i juvenil com la Talpeta, l’Elmer o tants d’altres. Una obra imprescindible per a totes les biblioteques escolars i públiques que, amb tot l’amor i la voluntat de parlar de llibres des d’una òptica oberta, lliure i original, volen transmetre la passió per la lectura entre els infants. També és un títol necessari per a les mares i els pares que creuen que llegir esdevé un acte de cohesió social i familiar.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Competència digital docent
Oferim cursos gratuïts per l'acreditació de la Competència Digital Docent (Nivells B1 i B2).
Tota la informació i inscripció!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Competència digital docent

Oferim cursos gratuïts per l'acreditació de la Competència Digital Docent (Nivells B1 i B2).
Tota la informació i inscripció!