Vull viure al món dels infants

OPINIÓ
Eva Sargatal
Els infants viuen en un món on no hi ha rancor, ni bàndols radicalitzats. Un món on no tot és blanc o negre, on és possible la negociació i el diàleg amb escolta; on es pot compartir i, sobretot, entendre a l’altre. Aquest és el món que vull, per a mi, per als meus fills, per a la meva família, per als meus amics i vull poder-ho compartir amb els qui estimo.

 

Crec que aquests dies més que mai, donem valor a aquella frase que tantes vegades devem haver repetit molts mestres amb allò de: “sort que entro a l’escola i se’m passen tots els mals”.
Els infants tenen aquest do. Sense saber-ho, i sense ser-ne massa conscients; ens transporten al seu món, al món de la meravella, de la imaginació. I en ell podem ser feliços.
Els infants gaudeixen veient escolar la sorra per entre els seus dits, destruint un torre molt alta o bressolant una nina entre els seus braços mentre demanen silenci als adults.
Les seves converses imaginàries amb un telèfon a la mà, els porten a inventar mons paral·lels. Per ells tot pren una realitat molt màgica, que sovint els ajuda a superar les pors o inseguretats que la vida ens regala.
Viuen en un món on també hi ha conflictes i això els ajuda a aprendre els valors reals de la vida, però és un món on no hi ha rancor, ni bàndols radicalitzats. Un món on no tot és blanc o negre, on és possible la negociació i el diàleg amb escolta; on es pot compartir i, sobretot, entendre a l’altre.
Un món on els somriures i les abraçades ho curen tot.
Aquest és el món que vull, per a mi, per als meus fills, per a la meva família, per als meus amics i vull poder-ho compartir amb els qui estimo.
L’actualitat ens esgota, així que ni que sigui per moments, deixem-nos portar al món dels infants. Un món per ara irreal, però qui sap si un dia serà real?
Per ara, no deixem de somiar-hi!

Eva Sargatal
Mestra d’Educació Infantil
Les opinions i els comentaris dels autors i col•laboradors de la secció d’opinió són lliures i personals. L’Associació de Mestres Rosa Sensat no es fa responsable dels mateixos, ni tampoc de l’ús que puguin fer tercers dels articles publicats.

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!