Llibres a mans. Llibres de taula

Aprendre a reconèixer olorant, escoltant, tocant, gatejant, mastegant; expressar-se a través del balbuceig, emetre els primers sons, afanyar-se perquè sonin les primeres tires fòniques; fer-se entendre plorant, rient, somrient, marranejant; bavejar amb l’arribada de les dents, embadocar-se davant l’ampli món; imitar, inventar, experimentar; voler créixer. Aquests són només alguns dels treballs de l’infant durant els seus tres primers anys de vida. Qui gosaria negar-li el dret a gaudir de bons llibres?

Vet aquí llibres per obrir damunt la taula i estendre’s en l’observació del que es veu i el que passa a les pàgines i, en alguns casos, ajudar-se dels dits per manipular-lo i descobrir-los a cor què vols.

Wenenf, G.: Miam miam, Nantes: Memo, 2011.

Una poma, uns pèsols, un manat de gra, cada animal segueix la seva pròpia dieta.

 

 

 

Wegerif, G.: OOOOO!, Nantes: Memo, 2009.

Llibre ben fet, text ritmat, onomatopeies a desdir, tot disposat per agradar l’infant des de ben menut. Res més ni res menys.

 

 

García Lorca, F., i A. Da Loba: Arlequín, Albolote (Granada): BFE.

Un poema de García Lorca convertit en llibre objecte. Amb cartró prou gruixut per aguantar el pas per les mans sovint maldestres dels infants -i altres parts del cos-, versos com “Teta roja del sol. / Teta azul de la luna. / Torso mitad coral, / mitad plata y penumbra”, fets imatge, es van desplegant a poc a poc davant la sorpresa del lector-descobridor.

Gehin, E.: Bonjour pantin, París: Hélium, 2017.

Un petit llibre articulat, gairebé un pop-up resolt en cartoné, que presenta diversos personatges salu­dant a la seva personal manera. De l’autora en coneixem altres llibres que són interessants. Busqueu-los!

 

Felix, L.: Prendre & donner, París: Les Grandes Personnes, 2014.

Ara és el torn dels dits del lector que, per maldestres que siguin, poden arribar a conformar i a desfer per tornar a conformar-les les figures de cartró gruixut que hi ha a l’interior de cada pàgina.

 

Bullat, A.: 4 à 4, París: Hélium, 2015.

Llibre joc que convida a reconstruir relats breus. L’objectiu és anar a la percaça d’un ocell, una marieta, una eruga i molts més a través de textos i la repetició de la sèrie numèrica 1, 2, 3, 4, que sonen i recorden els sons de les rimes infantils.

 

Ripol, C., i Y. Yang: The adventures of 3 Bears, Gran Bretanya: Owl & Dogs.

Tres llibres que un cop desplegats tenen la forma de l’animal que representen per una de les dues bandes. Per l’altra, transcorre la seva aventura.

Relacionats

Associa't!
Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!

Associa't!

Encara no ets sòcia de Rosa Sensat? Ara i fins a l'Escola d'Estiu ampliem la quota jove fins els 30 anys. Associa't i matricula't a qualsevol formació per només 70€!
Fes-te'n ara!