Blogs, llibres i més. Per als infants que necessiten hospitalització

AFANOC
www.afanoc.org/

El 1987 un grup de mares i pares van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida dels infants amb càncer. En va néixer l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. D’aleshores ençà ha posat en marxa un munt de programes i serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, i ha treballat en la millora de la seva salut psicosocial.

Aules hospitalàries
http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/diversitat-i-inclusio/atencio-educativa-als-alumnes/nese/nese-derivades-de-situacio-de-malaltia/aules-hospitalaries

Dins de l’apartat de currículum i orientació de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, es dedica un espai a les aules hospitalàries. S’hi s’especifica que els infants o joves que a causa d’una malaltia requereixin una hospitalització i no puguin seguir temporalment els estudis en el seu centre educatiu, poden rebre atenció educativa a les aules hospitalàries, on se’ls ofereixen activitats específiques adaptades a l’estat clínic i al temps d’estada. A més de definir quines són les actuacions i funcions dels docents que s’hi dediquin hi ofereix enllaços a diversos documents sobre els drets dels infants hospitalitzats, experiències i associacions.

 

XaropClown
www.xaropclown.com/

L’any 2007 es va iniciar el projecte Pallassos d’hospital, que oferia pallassos en totes les àrees pediàtriques de l’hospital Josep Trueta de Girona dos dies la setmana. Puntualment també es va oferir aquest servei a les àrees de pediatria de l’Hospital de Figueres. Al llarg dels anys, i gràcies a l’expe-riència adquirida, Xaropclown ha anat desenvolupant una línia pròpia de treball, que adapta a les demandes i necessitats de cada centre on fa intervencions.

Pallapupas
https://pallapupas.org/

L’objectiu de Pallapupas és millorar l’estat emocional dels pacients i els seus familiars, a través de l’humor, per créixer en l’adversitat. Treballa perquè hi hagi espai per al riure durant el procés de la malaltia i així convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques, amb un mètode artístic propi, orientades a infants i gent gran, en estreta col·laboració amb el personal sanitari. Cada intervenció es realitza de manera personalitzada, tenint en compte l’estat físic i psíquic de l’infant i la seva situació familiar.

 

 

Relacionats

Et necessitem: associa't!
Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!