El Garbell núm. 24 – Primavera 2022

Vinga, va!

Si en el darrer Garbell encoratjàvem tots els mestres bibliotecaris a seguir amb la seva bona feina al capdavant de les biblioteques escolars i reivindicàvem més recursos, ara, des de l’associació, us volem fer partícips d’algunes iniciatives que ens il·lusionen molt, tot i la tristesa i les incertituds que ens envolten.

Descarregar El Garbell 24

En primer lloc, volem comunicar-vos que des de l’Escola de Primavera tindreu les Mini Bats disponibles per viatjar a les escoles. Pot ser la manera d’acostar als infants bones lectures de realitats que propicien l’empatia, la reflexió i el diàleg. Així doncs, us convidem a conèixer les maletes  Guerres que no s’acaben; Els drets dels infants, Noies i nois: tants a tants; Camins i cruïlles; Tothom a taula o qui menja què, com, quan, quant, i per quèTotes tenen com a objectiu principal incidir en l’hàbit lector d’infants i joves i en la seva formació literària.

Paral·lelament, hem iniciat a Instagram un nou espai, Píndoles literàries, a través del qual convidem a afinar la mirada sobre els diversos elements narratius que conformen el llibre.

Per altra banda, estem col·laborant en la preparació de la matinal dedicada a les biblioteques escolars: per la Be! La biblioteca escolar, un dret irrenunciable, per celebrar els vint-i-cinc anys de Bibliomèdia, organitzada per l’Ajuntament de l’Hospitalet. Esperem que sigui el tret de sortida que serveixi per encoratjar-nos, agafar forces i enfortir la comunitat. Us volem agrair el compromís de seguir sumant reflexions, idees i noves propostes.

 

GARBELL 24 PRIMAVERA

 

Ja sabeu que El Garbell és una selecció de novetats editorials que hem considerat de molt interès per a les biblioteques escolars. Desitgem que se’n pugui fer difusió i que sigui inspirador per a la comunitat educativa. Si voleu més informació sobre les lectures del Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil, la trobareu a: www.xtec.cat/web/projectes/biblioteca/epergam/quinsllibres.

Per comprar els llibres ressenyats a El Garbell podeu accedir a la llibreria virtual Quins Llibres de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (www.quinsllibres.org) o posar-vos en contacte amb la biblioteca infantil de l’Associació.

Us desitgem un feliç Sant Jordi!