El Garbell núm. 25 – Estiu 2022

Amics, amigues,

Just abans de tancar El Garbell es va donar el tret de sortida a l’Escola d’Estiu d’enguany amb el Tema General d’El català a l’escola; durant l’Escola d’Estiu es faran públiques les conclusions dels debats que va generar la conferència de Carme Junyent. Us podem avançar, però, que entre altres propostes constructives, alguns participants van coincidir en la importància de la lectura per fomentar el vincle afectiu amb la llengua, i es va reivindicar la biblioteca escolar (mediadora, amb espais, amb recursos…) com a dinamitzadora de situacions plaents entorn de la lectura. Res gaire innovador, però cabdal si volem que l’escola continuï sent un agent transformador.

Descarregar El Garbell 25

Des de la biblioteca infantil i juvenil de l’Associació intentarem continuar oferint espais de reflexió al voltant de la lectura i les biblioteques escolars, generarem més continguts per facilitar-vos més accions lectores per portar a l’escola, enriquirem el nostre fons perquè pugueu triar i remenar llibres, i utilitzar el servei de préstec… Sabem que no podem arribar a tot el col·lectiu de mestres, però creiem que podem ser una bona font de recursos per a qui posi en valor la llengua, la lectura i la biblioteca.

GARBELL 25 ESTIU

 

Ja sabeu que El Garbell és una selecció de novetats editorials que hem considerat de molt interès per a les biblioteques escolars. Desitgem que se’n pugui fer difusió i que sigui inspiradora per a la comunitat educativa.

Si voleu més informació sobre les lectures fetes pel Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil, la trobareu a: www.xtec.cat/web/projectes/biblioteca/epergam/quinsllibres.

Per comprar els llibres ressenyats a El Garbell podeu accedir a la llibreria virtual Quins Llibres de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (www.quinsllibres.org) o posar-vos en contacte amb la biblioteca infantil de l’associació.

Desitgem que alguna d’aquestes propostes lectores arribi a ser companya vostra de vacances i que pel curs vinent puguem parlar, de debò, d’encarar el curs amb normalitat.

Molt bon estiu, fins a la tornada!