El Garbell núm. 27 – Primavera 2023

Amics, amigues,

Ja tenim Sant Jordi aquí, i ens fa molta il·lusió celebrar-ho amb tots vosaltres presentant un nou Garbell.

Com sempre, ens queden algunes novetats que tot just estem rebent ara i que no han pogut ser ressenyades, però les trobareu en el proper butlletí corresponent a l’estiu.

Si en el Garbell anterior intuíem que alguna cosa s’estava movent en l’àmbit de la lectura i les biblioteques escolars, ara us podem avançar una Escola d’Estiu dedicada al llibre i la lectura. Amb el títol El dret a llegir, hem confegit un programa amb formacions molt diverses sobre llibres, lectura i mediació, en les quals s’abordarà des de les primeres literatures, la literatura participativa, els sense mots, itineraris lectors, fins a com treballar amb els nous llibres informatius i documentals, la literatura juvenil, la literatura digital, l’aprenentatge lector…

Comptem amb l’expertesa de les persones que més en saben sobre els diferents temes i com traslladar-ho a l’aula. A més a més, ja sabeu que mentre se celebri l’Escola d’Estiu podreu gaudir del préstec del fons de la biblioteca per conèixer més i millor els llibres de què parlareu. Si no en teniu prou amb les formacions, hi haurà conferències en què s’exposaran les propostes del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, el nou Pla Pilot de les Biblioteques Escolars, i una taula rodona per conèixer una mica més l’estat de la qüestió del llibre, la lectura, la mediació a les escoles, per celebrar les coses bones que es fan, per reivindicar el que considerem imprescindible i per denunciar les traves i entrebancs per poder fer la feina ben feta i seguir incidint en l’hàbit lector, el gust per la lectura i la formació literària. Del debat que en sorgeixi s’elaboraran unes conclusions per presentar al conseller d’Educació el darrer dia de l’Escola d’Estiu, al qual esteu tots convidats.

Ja veieu que l’ambient que es comença a respirar és el de celebració dedicada a un eix d’aprenentatge cabdal per al creixement dels infants i joves.

Descarregar El Garbell 27

Ja sabeu que El Garbell és una selecció de novetats editorials que hem considerat de molt interès per a les biblioteques escolars, llibres per a totes les etapes educatives, gèneres i tipologies de llibres. Desitgem que se’n pugui fer difusió i sigui inspiradora per a la comunitat educativa.

El Garbell 27

Bon Sant Jordi i bones lectures