El Garbell núm. 30 – Estiu 2024

Amics, amigues,

Tanquem el curs amb el número 30, però això de tancar és relatiu perquè comencem una nova Escola d’Estiu carregada de cursos de literatura, llibres, lectura i biblioteques escolars, des d’on debatre temes com què és el més important per iniciar i mantenir una biblioteca escolar, quins són els criteris de selecció sobre llibres informatius i documentals, com elaborar el pla lector, amb quins llibres…, quines literatures són adients per als més petits, i la biblioteca de secundària, amb què la bastim… I tants altres interrogants que necessitem aclarir abans d’engegar un curs en què la lectura i les biblioteques escolars han de tenir un paper rellevant, atès el context actual.

Com sempre, nosaltres hem gaudit molt preparant aquest nou Garbell, desitgem que tant com vosaltres llegint-lo, mirant i seleccionant el vostre fons.

Descarregar El Garbell 30

 

Ja sabeu que El Garbell és una selecció de novetats editorials que hem considerat de molt interès per a les biblioteques escolars, amb llibres per a totes les etapes educatives, de tots els gèneres i tipologies. Desitgem que se’n pugui fer difusió i que sigui inspiradora per a la comunitat educativa.

Si voleu més informació sobre les lectures fetes pel Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil, la trobareu a: www.xtec.cat/web/projectes/biblioteca/epergam/quinsllibres. I si us interessa consultar-les, les trobareu a la biblioteca de l’Associació de Mestres després de la presentació del butlletí. Totes aquelles persones que vulgueu estar al dia de les bones lectures que creiem que tenen un lloc a la biblioteca escolar (mestres, mediadores, bibliotecàries…) hi esteu convidades.

La selecció està feta a partir de la tria de llibres que fa el grup de treball Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’associació, que està format per mestres de totes les etapes educatives, professorat d’educació secundària, bibliotecàries escolars, mediadors literaris, llibreteres, editores, i hem tingut la sort de comptar amb algun autor i alguna il·lustradora.

El Garbell 29

 

Que les bones lectures us acompanyin allà on sigueu! Bon estiu!