La Granera núm. 3 – Cursos 2019-2022

Estimats amics i amigues,

Hem passat dos cursos sense publicar La Granera, els canvis ocasionats per la pandèmia, sense visites, ni reunions presencials, ha fet molt difícil mostrar, tocar i parlar de llibres. Per a qui no ho sàpiga, La Granera, és el resultat d’unes trobades amb professorat de secundària que vol conèixer una mica més a fons els llibres recomanats a El Garbell. L’experiència ha estat sempre molt positiva, tant és així que, tot i no haver pogut fer cap trobada amb el professorat de secundària per presentar els llibres recomanats, vam decidir continuar amb el format del butlletí “passant l’escombra” per les recomanacions adreçades als dos cicles d’ESO i Batxillerat. En aquest cas, per elaborar una selecció amb els llibres destacats dels cursos 2019-20; 2020-21; fins a la primavera de 2022. Així doncs, us presentem La Granera núm. 3.

Descarregar La Granera 3


En aquest butlletí hem inclòs les lectures recomanades a Sisè de Primària. Són lectures que ens ajuden a conèixer una mica millor els interessos dels nois i noies i saber des d’on partim, què han llegit els nois i noies quan arriben a l’institut. Ja veureu, també, que són lectures molt indicades per presentar a secundària, per la seva qualitat, pel seu interès, per l’empatia que provoquen, perquè els parlen del seu món, perquè com a proposta literària són baules per continuar creixent en exigència pel plaer lector.

Qui vulgui venir a consultar i emportar-se’n en préstec els llibres de La Granera, recordeu que teniu a la vostra disposició la nova sala de literatura juvenil de la biblioteca de l’associació, on poder ampliar les propostes lectores dels nois i noies atenent a criteris més individuals i connectar amb l’experiència vital, lectora i cultural dels joves adolescents. Aquest ha estat un dels projectes que hem pogut dur a terme mentre la circulació de llibres s’afluixava. Una altra de les fites ha estat actualitzar la maleta Noies i nois: tants a tants adreçada a Secundària sobre gènere i feminisme a la literatura juvenil amb la col·laboració del grup de literatura juvenil de Rosa Sensat Llums del Nord.

la granera

Les recomanacions que trobareu en aquest butlletí són orientatives. Si voleu tenir llistes més exhaustives, no dubteu en posar-vos en contacte amb la biblioteca. Desitgem que tant des de l’escola com des de les biblioteques escolars se’n pugui fer difusió i us sigui de gran interès als mestres i també a les famílies. Si voleu més informació sobre les lectures realitzades pel Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil la trobareu a: www.xtec.cat/web/projectes/biblioteca/epergam/quinsllibres

Per a la compra dels llibres ressenyats a La Granera podeu accedir a la llibreria virtual Quins llibres de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Després d’aquests dos cursos tan desestabilitzadors desitgem entusiasmar-vos novament amb les lectures i recordar-vos que us esperem a la sala de Literatura Juvenil per compartir experiències lectores!