Conclusions del procés obert

Un full de ruta per a RESISTIR, REAGRUPAR I REFUNDAR l’Associació de Mestres Rosa Sensat

A l’octubre es va donar el tret de sortida del procés obert #RepensarRS amb la voluntat clara de  sortir dels espais de confort i obrir-nos a noves mirades: 

  • Procés obert per tal d’incloure totes aquelles persones que aprecien l’associació, es  preocupen pel moment crític i pensen que cal enfortir-la, tant si són sòcies com si no, tant si  són mestres com si no.  
  • Procés obert per repensar-ho tot, per a tocar els intocables, per sentir-nos lliures de dir el  que volem dir, per generar debats plurals, controvertits i rics i arribar al màxim de consensos  possibles entre les dues ànimes, la que vol conservar i la que vol reinventar, que han emergit  durant el procés. 
  • Procés obert més enllà de les quatre parets del nostre local a l’Avinguda Drassanes.  Intencionadament i simbòlica ens hem deslocalitzat i hem ocupat escoles i instituts que  generosament ens han obert les portes. Agraïm l’acollida a l’escola Jaume I de Sants,  l’institut escola Mirades del Carmel, l’institut Joan Salvat Papasseit de la Barceloneta, l’escola  Anglesola de les Corts i l’escola Cervantes de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.  
  • Procés obert i transparent, en el que s’han recollit tots els debats, els materials produïts,  els reportatges gràfics i els resums de les sessions a la pàgina web. De manera que tothom que hi ha estat  interessat ha pogut mantenir-se al corrent del procés. 

Amb satisfacció podem dir que més d’un centenar de persones s’hi ha implicat, ha dit la seva, i s’ha  fet ressò del que caldria per a que l’associació Rosa Sensat esdevingués de veritat un referent  pedagògic per als educadors i educadores del segle XXI. 

El document que teniu a les mans és un resum de conclusions, una mena d’índex amb enllaços per  a navegar entre els materials de la web alhora que formula els deu reptes i les set accions que el  procés #RepensemRS encomana a la nova Junta Rectora per al mandat 2023-2026.

Descarrega’t les conclusions del procés obert Repensem Rosa Sensat (presentades el 13 d’abril de 2023)

Descarrega’t la presentació en Power Point (projectada el 13 d’abril de 2023)