Dilluns obert del CAÀREM

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de Maria Antònia Canals es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

 

Les transformacions són com les operacions de la geometria

– M. Antònia Canals

«La geometria també ha de ser dinámica en els coneixements que proposem que els nens i nenes observin… Pensem que totes les formes de la natura (les plantes, les muntanyes, els núvols…) han arribat a ser tal com són gràcies al seu moviment. La Terra és rodona perquè gira. És bo que els infants des de petits s’acostumin a veure les coses, junt amb els seus fenòmens». M. Antònia Canals. Transformacions geomètriques. Dossier 106.

 

El Caàrem

Disposa d’un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els dossiers, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres), el mateix que podeu trobar al web del Gamar, el gabinet original de la Universitat de Girona, que és el seu referent.

 

Dilluns oberts del Caàrem

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de Maria Antònia Canals, continuen l’activitat amb els dilluns oberts per a mestres i persones interessades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l’espai. Les sessions acostumen a ser el tercer dilluns de cada mes de 18 a 20 h. Aquesta proposta es fa amb caràcter voluntari i és gratuïta.

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!