Editorial. Reptes del nou curs

Cada inici de nou curs és una nova oportunitat per identificar els reptes que l’acabaran condicionant.

Aquest proper curs comença amb una notable llista de temes molt importants que convindrà seguir de prop per comprovar si esdevindran millores o bé seran regals enverinats que ens distrauran o ens faran recular.

Canvi de calendari. La proposta de modificació de les vacances ens sembla interessant, però a condició que es plantegi després d’haver-ne parlat amb tots els col·lectius implicats. Això no s’ha fet i ara hauran de ser els equips directius, equips educatius i d’educació del lleure (les associacions de famílies les han convidat a retirar-se) qui provaran de convertir aquesta decisió precipitada en una proposta intel·ligent.

Ja vam veure amb la setmana blanca que va proposar el conseller Maragall que tocar les vacances escolars no és gens fàcil.

Canvi de currículum. El canvi de llei educativa de l’Estat ha provocat la necessitat urgent de les actualitzacions curriculars. A final de juliol el decret curricular era encara un esbor­rany, però malgrat això es demanarà als equips que el despleguin aquest curs. Sense temps per llegir-lo, sense temps per formar-nos…, una altra decisió important que es pren amb massa precipitació.

Gratuïtat dels grups d’Infantil 2. Una decisió molt important per al primer cicle de la nostra estimada i maltractada etapa, que hauria de ser l’inici d’un camí que ens portés a una educació gratuïta i de qualitat. Si els finançaments no s’acompanyen de decisions valentes, com ho seria la modificació de les ràtios insultants que tenim al 0-3, o també com la unificació de les condicions de treball de tot el col·lectiu a tot el país, ens temem que tot plegat pot acabar essent una flor que no farà estiu.

A banda d’aquests tres temes rellevants per al 0-6, convindrà seguir de prop altres temes com l’estabilització de les plantilles interines de mestres que condemnen a la precarietat a mestres i equips, o altres com la digitalització de les escoles, amb mentors, formacions obligades i dotacions d’equipament desproporcionades, on el risc és que acabem confonent la música amb el piano.

Malgrat tot això, us desitgem un molt bon curs!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!